Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/05/2015 12:33:38 - 13/05/2015 12:33:38 - 11124 Okunma

Üniversitemiz ve Rusya Federasyonu Çuvaşistan Devlet Üniversitesi arasında imzalanan Mevlana Değişim Programı ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde Üniversitemizde eğitim verecek olan Çuvaşistan Devlet Üniversitesi Doğu Dilleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oksana SOROKİNA ve eğitim alacak Çuvaş Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Linda VLADİMİROVA ile Darya MOÇALOVA Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ’ı makamında ziyaret etti.

Fen Edebiyat Fakültesi’nde 2 hafta boyunca eğitim verecek misafir öğretim üyesi ve 4 ay boyunca eğitim alacak öğrenciler ziyarette, Kırklareli Üniversitesi’ne ve Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ’a Çuvaşistan’dan selam getirdiklerini söyleyerek kendi üniversiteleri hakkında bilgi verdiler. Kırklareli Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden öğrenciler, Çuvaşistan’dan getirdikleri hediyeleri Rektörümüze takdim ettiler.

Rektörümüz AYKAÇ ise; yapılan işbirliği anlaşmalarının hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kırklareli Üniversitesi’nin uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite olduğunu belirtti. AYKAÇ, şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz 4 ay boyunca Üniversitemizde eğitim görecekler. Eğitimin yanında tarihi ve kültürel değerlerimizi görerek ve yaşayarak öğrenecekler. Aynı şekilde bizim öğrencilerimiz de Çuvaşistan’a gidecekler ve Çuvaş Devlet Üniversitesi’nde eğitim görecekler. O bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenecekler, yabancı dillerini geliştirecekler. Misafir öğretim üyemiz ve öğrencilerimize ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”

Karşılıklı sohbetle devam eden ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Ziyarette Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM ve Yabancı Diller Bölümü Rusça Okutmanı Venera FALAKHOVA da hazır bulundular.

 

Haber: Uzm. Yılmaz KUS

Uluslararası Öğrenciler

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.