Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/05/2015 12:32:36 - 13/05/2015 12:32:36 - 12395 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünün organize ettiği etkinlikte İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahit TÜRK, “Türkçe ve Türk Aydını” konulu konferans verdi.

Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, Üniversitemiz ve Trakya Üniversitesi öğretim üyeleri ile öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

Konferansında; Türk dilinin gelişme sürecini, Türklerin kullandıkları alfabeleri, Türk tarihinde yaşanan alfabe değişiklikleri ve gerekçeleri ile Türk diline ve tarihine yön veren aydınların tarihsel olaylar karşısındaki tutumlarını anlatan Prof. Dr. Vahit TÜRK, günümüzde Türkçe’nin tarihinde hiç olmadığı kadar çok yazılıp konuşulduğunu söyledi. Türkiye’nin televizyon dizilerine Ortadoğu ve Türk coğrafyalarında yaşayan insanların büyük ilgi gösterdiğini ve bu coğrafyalar için bu dizilerin oldukça cazip olduğunu ifade eden Prof. Dr. TÜRK, bu yüzden Türkçe’nin geleceğiyle ilgili karamsarlığa kapılmamak gerektiği değerlendirmesini yaptı. Türkçe'nin istikbalinin ve geleceğinin son derece parlak olduğunu kaydeden TÜRK, dikkatleri de Türkçeden uzak tutmamak gerektiğinin altını çizdi.

Konferansın akabinde Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, aynı zamanda kendisinin de hocası olan konferansın konuşmacısı İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahit TÜRK’e teşekkür ederek hediye takdim etti.

Haber: Uzm. Yılmaz KUS

Türkçe ve Türk Aydını

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.