Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/05/2015 14:19:03 - 15/05/2015 14:19:03 - 12090 Okunma

Üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından “Gönülden Dile Türkçe Etkinliği” düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Üniversitemizin Somali, Moldova, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Azerbaycan’dan gelen uluslararası öğrencileri; konser, dans gösterileri, şiirler ve defileyle izleyicileri mest etti.

Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet YILDIRIM ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ’ın yanı sıra Üniversitemizden birçok akademisyen ve öğrencinin katıldığı etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, kardeşliğin önemine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. AYKAÇ, şunları ifade etti: “Kardeşçe yüreklerimiz vurdukça, kardeşçe el ele verip güzel şeyler paylaşmaya çalıştıkça, kardeşliği paylaştıkça, kardeşliği yaşadıkça; sevgiyi, barışı ve huzuru yaşadıkça biz, daha güçlüyüz. Dünyanın çok değişik ülkelerden, değişik etnik yapılardan insanlar el ele verip de biz kardeşiz diye haykırıyorsa gelecekten ümitvar olabiliriz. Dünyanın en ücra köşesinden gelmiş olsa da buraya gelen öğrenciler bizim kardeşlerimizdir. Onları bağrımıza basıyoruz. Onları çok seviyoruz. Onlarla daha güçlüyüz, daha zenginiz.” Rektörümüz AYKAÇ; başta Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent BAYRAM olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Üniversitemiz bünyesinde eğitim gören misafir öğrenciler adına bir konuşma yapan Gülnaza NAMAZOVA, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen hocalara ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ’a şükranlarını sundu.  

Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte öğrenciler performanslarıyla göz doldururken, ayakta alkışlandılar. Etkinlik, hediye takdimiyle sona erdi.

Haber: Uzm. Yılmaz KUS

Gönülden Dile Türkçe Etkinliği

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.