Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/05/2015 14:14:00 - 15/05/2015 14:14:00 - 17898 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen “Meşkhane’den Sahneye” adlı yıl sonu etkinliği, Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, eşi Sabahat AYKAÇ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya ESER, İl Müftüsü İsmail BAYRAK, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ, akademik ve idari personel, vatandaşlar ve öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

Etkinlik, İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Bessam ACHMAR’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Akabinde Fakülte öğrenci temsilcisi Niyazi BAYDAN, Fakülte Kulüp Başkanı Absussamet YALTAGİL, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat ERKAN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ birer açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmasında Üniversitemizin fakülte ve yüksekokullarında gerçekleştirilen faaliyetlerin çeşitlenerek artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, yeni kurulan İlahiyat Fakültesi’nin de bu faaliyetlere ayrı bir zenginlik katacağını söyledi. “bulunduğumuz yerde insanlara daima güzelliği anlatalım, etrafımıza ışık saçalım, sevgi, kardeşlik saçalım” diyen Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarından sonra Şef, Türk Din Musikisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur ALKAN yönetiminde sahne alan Musiki Mahfili Korosu ve solistler Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Neyzen Tevfik, Nesimi, Süleyman Ergüner, Cinuçen Tanrıkorur, Buhurizade Mustafa Itri Efendi ve Hâtip Zâkirî Hasan Efendi gibi üstatların söz ve bestelerinden oluşan dini musikiden seçme eserleri (cami ve tekke musikisi) seslendirdi.

Dinleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan konser sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Türk Din Musikisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur ALKAN ve koro üyelerine teşekkür ederek hediye takdim etti. Programı organize eden Fakülte İlahiyat Kulübü adına Hanımlar Komisyonu Başkanı Sevim YAVİ, hediyelerini İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ’tan alırken; İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen futbol turnuvasında şampiyon olan takım öğrencilerine kupa ve madalyaları ise İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya ESER tarafından verildi. Fakülte de düzenlenen satranç turnuvasında birinciliği elde eden Umut TOPAL da ödülünü İl Müftüsü İsmail BAYRAK’tan aldı.    

Haber: Uzm. Yılmaz KUS

Meşkhane’den Sahneye

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.