Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/05/2015 09:38:57 - 20/05/2015 09:38:57 - 7224 Okunma

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal AYDIN, Üniversitemiz Rektörlük Kültür Merkezinde  “Küresel Yaşlanma ve Türkiye: 2050 Senaryoları” başlıklı konferans verdi.

Afrika Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından düzenlenen konferansı; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar DURSUN, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender GÜMÜŞ, Afrika Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Hakan AYDIN ve öğrenciler dinledi.

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal AYDIN, konferansında; sağlıklı yaşlanma, dünya ülkelerinde ve Ülkemizde yaşlılara sunulan hizmetler, küresel yaşlanmada Türkiye’nin rolü, gerontoloji (yaşlılık bilimi), geriatri (yaşlılık tıbbı), Dünya Sağlık Örgütü’nün Sağlıklı Şehirler ve Yaş Dostu Şehirler projeleri, Ülkemizde “yaşlanma” konusunda gerçekleştirilen proje çalışmaları ile yapılabilecek projeler hakkında bilgiler paylaştı.

Konferansın sonunda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, konferans sayesinde “yaşlanma” konusunda hayata geçirilebilecek proje fırsatlarını tanıdıklarını ifade ederek, konferansı için Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal AYDIN’a teşekkür etti. Etkinlik, hediye takdimi ile tamamlandı. 

Küresel Yaşlanma

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.