Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/05/2015 17:29:38 - 20/05/2015 17:29:38 - 14866 Okunma

Üniversitemiz 8. Bahar Şenliği, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ'ın Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
Akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Vilayet Meydanından Üniversitemiz 8. Bahar Şenliği Açılış Töreninin yapılacağı Rektörlük Kültür Merkezi bahçesine yürüdü. Kortej yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgisi gösterdi.
Törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Genel Sekreterimiz Ergün ERBAY, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ, geçtiğimiz yıl Soma’da meydana gelen elim kazadan ötürü şenlik yapmadıklarını ifade ederek kazada yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine bir kez daha başsağlığı diledi. 

Konuşmasında Kırklareli Üniversitesi’nin akademik-idari personeli ve öğrencileriyle büyük bir aile olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ; "Kırklareli Üniversitesi içerisinde hepimiz bir aileyiz. Üniversitemizin başarısında hepimizin payı vardır. Başarıyı anlamlı kılan herkesin bunda payının olmasıdır. Gerek idari gerek akademik çalışmalarımızda öğrencilerimizi ön planda tutuyoruz. Hiçbir olumsuz davranışın  Üniversitemizde yer bulmasına bu güne kadar izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Bizim Üniversitemizde barış, huzur ve kardeşlik vardır. Bütün faaliyetlerimizde, akademik çalışmalarımızda hepimizin öncelikli amaçlarından biri de kardeşliktir. Görevimiz yıkıcılık değil, yapıcılık olmalıdır. Başarmak için el ele vermek zorundayız. Önemli olan da budur. Biz, bunlara hep önem verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Şenliklerin coşkuyla kutlanmasını diliyorum. Kutlamaların barış ve kardeşlik içinde gerçekleştirilmesini temenni ediyorum. Şenlik programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Ersin ŞAHAN ise;  Soma’da meydana gelen kazada yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak gerçekleştirdikleri kültürel ve sportif faaliyetler hakkında bilgi vererek dolu dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. ŞAHAN, yürüttükleri çalışmalarda verdiği destekler için başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ olmak üzere Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Alaattin YERLİKAYA ve Daire Başkanlığı çalışanlarına teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarından sonra Üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kafkas Halk Dansları ve Kırklareli Yöresi Halk Oyunları ekipleri gösteri yaptı. 

Ardından Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ ve beraberindekiler Rektörlük Kültür Merkezi fuaye alanında “Balkanlarda Kültür Mirası Yapılarının Korunması” adlı mimari ve peyzaj sergisinin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Rektörümüz AYKAÇ, Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi yetkililerinden sergilenen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  

Ardından Rektörümüz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ikinci öğretim öğrencilerinin görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla “Bi ‘bak’ar mısın?” sloganıyla oluşturdukları farkındalık projesi kapsamında oluşturdukları parkura katıldı. Açılış töreni, davetlilere bahar şenliği açılış pilavı ikram edilmesiyle sona erdi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8. bahar şenlikleri

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.