Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/05/2015 16:21:31 - 21/05/2015 16:21:31 - 11011 Okunma
Üniversitemiz, Milli Eğitim İl  Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen "Çocuklar Topluma" projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi'nde, gönüllü olarak çocuklara eğitim veren Üniversitemiz öğrencileri için sertifika töreni gerçekleştirildi. 
 
Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Milli Eğitim İl Müdürü İbrahim KORKMAZ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç ÇETİN, okul müdürleri, Roman Dernekleri Başkanı Mustafa OVARDA, öğrenciler ve çocuklar katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
 
"Biz; insanlara ulaşabildiğimiz, insanları anlayabildiğimiz, onlarla bir olduğumuz kadar büyüyoruz." ifadeleriyle söze başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ,  bu güzel ve anlamlı tabloyu kelimelerle anlatmanın zor olduğu dile getirdi.
 
Çağdaş uygarlığın zalim ve acımasız olduğunu vurgulayan Prof. Dr. AYKAÇ;  "Çagdaş uygarlık maddi kazanç elde etmek için uğraşıyor. Biz, bunları aşıp insanlara ulaşmalıyız. Bunları aşmak için bir üstünlük beklemeden maddi beklenti içine girmeden, fazla kazanma peşine düşmeden gayret etmeliyiz. Bizler sevgide, merhamette ve kardeşlikte kazanmalıyız. Bizler, diğer insanlara dokunabildiğimiz zaman insanlığımızı daha iyi anlayabiliriz. Dünyada bir kısım insanlar alabildiğine zengin, bir kısmı ise insanlıktan utanılacak kadar fakirdir. Biz bunlara seyirci kalmamalıyız. Bulunduğumuz her noktada insanlara ulaşmalıyız.  İnsanlık bir olmaya muhtaçtır. Bunca yıldır etle tırnak gibi yaşadık. Bundan sonra da öyle olmalıdır. Onların dertleriyle hemhal olmalıyız. İnsanlığın bunlara çok ihtiyacı vardır. Gönül  bağını kurmalıyız. Biz Üniversite olarak bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar  bu tür projelerde kim varsa yanında yer aldık, bundan sonra da yer almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 
 
Kırklareli'nde 52 bin çocuğun olduğunu söyleyen Milli Eğitim İl Müdürü İbrahim KORKMAZ, bu çocuklarıh aile ve yaşadıkları çevre olarak aynı imkanlara sahip olamadıklarını ifade etti. KORKMAZ, şunları kaydetti: "Çocukların bizlere çok ihtiyaçları var. Bu proje bizlerin onlara ulaşmasını sağladı. Her bir öğrenciye özel öğretmen gibi ilgilenme imkanı sunmaktadır. Onların yetişmelerine büyük katkı sağlayacaktır. Bakanlıklarımız, Üniversitelerimiz ileride iyi bir nesil ve vatanına faydalı insanlar yetiştirmek için uğraş veriyor." 
 
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç ÇETİN ise, bu projeyi ilk kez Rektör beyle paylaştığımızda ondan büyük bir kuvvet aldıklarını aktardı.  ÇETİN; "Biz Rektörümüzden aldğımız güç ve katkılarla hareket ederek; çocuk gelişimde okuyan öğrencilerimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük. 44 Üniversite öğrencimiz ve onlarla birlikte 44 çocuğumuzu tanıştırdık. Bizler, aslında Avrupa Birliğine sunacağımız projenin turlarını atmış olduk. Bu projede gelecek yıl içinde spor, kültür faaliyetleri katmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Vali Faik ÜSTÜN İlkokulu Müdürü İzzet Mustafa ŞİMŞEK de; bu başarılı projede bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, önümüzdeki senelerde daha da büyüyürek devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. 
 
Roman Dernekleri Başkanı Mustafa OVARDA; bu projeden büyük gurur duyduğunu belirterek, böyle bir çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.
 
Son olarak "Çocuklar Topluma" projesinde görev alan gönüllü öğrencilerden Halil DENİZ de; Üniversite öğrencileri olarak, çocuklar adına nasıl daha faydalı olunabilir, düşüncesiyle hareket ettiklerini ve böylece başarıya ulaştıklarını dile getirdi. Her çocuğun gözündeki umut ışığını yakalamak için çaba gösterdiklerine dikkat çeken Dilen GÜNEŞ ise, çocuklara bir ağabey bir abla olmayı ilke edindiklerini, onları topluma kazandırmak için çalıştıklarını aktardı.
 
Tören, öğrencilere serfitikalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Serfitika Töreni

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.