22/05/2015 11:44:58 - 28/05/2015 11:44:58 - 7814 Okunma

Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı temin etmek, olası iş kazalarını ve meslek hastalıklarını minimize edebilmek, karşı karşıya bulunulan mesleki riskler ve bu risklere karşı alınması gerekli tedbirleri öğretmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturmak amacı ile Üniversitemiz akademik ve idari personeline “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen eğitimde akademik ve idari personelimize iş sağlığı için uyulması gereken kurallar, güvenli çalışma ortamları, yaşanmış ve yaşanması muhtemel iş kazaları, verimli çalışma koşulları ve ilkyardım konularında ayrıntılı bilgiler verildi.

İş kazlarının büyük bir kısmının önlenebilir insan hataları nedeniyle ortaya çıktığı üzerinde durulan eğitimde bu kazaların en asgari seviyeye çekilebilmesi için alınması gerekli tedbirler ve muhtemel bir iş kazası sonrası yapılacak ilk yardım yöntemleri detaylı bir şekilde anlatıldı.

Eğitim, Üniversitemiz Öğretim Görevlileri; Neşe YILMAZ ve Ali KARAKOÇ’un sunumları ile gerçekleşti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi