Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/05/2015 17:10:16 - 25/05/2015 17:10:16 - 13430 Okunma

Üniversitemiz, Kosova-Prizren “13. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali”ne katılarak, sergi açılışı, panel ve konser gibi bir dizi etkinlikle festivale destek verdi.

23 Mayıs 2015 tarihinde başlayan festival, 30 Mayıs 2015 tarihine kadar Prizren, Priştine, İpek, Mamuşa, Tiran ve Bijelo Polje’de düzenlenenecek etkinliklerle devam edecek.

Festival programının ilk gününde Üniversitemiz tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı kartpostal arşivindeki “Balkanlar” temalı kartpostallardan oluşan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kartpostallarda Balkan Esintisi” isimli sergi, Kütüphaneci Ayşe KASAP ile Nusret SÖNMEZ tarafından hazırlanan “Evvel Zaman İçinde Çocuk Dergileri” adlı sergi ve Kırklareli Üniversitesi tanıtım standının açılışları yapıldı. Festival katılımcıları, sergilere ve standımıza yoğun ilgi gösterdi.

Üniversitemiz Akademisyenleri, festival programının ikinci gününde gerçekleşen “Balkanlarda Osmanlı Kültür Mirası” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

24 Mayıs Pazar günü, saat 15.00’da düzenlenen panelin moderatörlüğünü Üniversitemiz Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Ahmet ALTAY yaptı. Panelde; Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Raşit GÜNDOĞDU, “Bir Kültür Mirası Olarak Balkanlarda Bulunan Osmanlı Arşiv Belgeleri” konulu, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ ise “Makedonya’da Osmanlı Kültür Varlığı” adlı ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feim GASHİ de “Kosova’nın İslam ile Tanışması” isimli sunumlar yaptılar.

Panelin akabinde Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur ALKAN, bir musiki konseri verdi. 

Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.