29/05/2015 19:03:04 - 31/05/2015 19:03:04 - 6986 Okunma

Kosova, Makedonya, Bosna Hersek ve Karadağ’dan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ülkemize gelen aralarında Aliya İzzetbegoviç’in yakın arkadaşları, eski anayasa mahkemesi başkanı, doktor, akademisyen, ekonomist, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu 50 kişilik bir heyet, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Balkan heyetini Makamında kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Türkiye’nin Balkan ülkeleri ile ortak bir tarih ve kültürel mirası paylaştığını ifade ederek birliktelikleri ve dostlukları devam ettirmenin önemini vurguladı. Prof. Dr. AYKAÇ, konuşmasının devamında Kırklareli Üniversitesi’nin Balkanlara yönelik faaliyetlerinden söz ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Evlad-ı Fatihan’ın torunları olduklarını belirten misafirler, Türkiye’nin kendilerinin anavatanı olduğunu ve Türkiye geliştikçe Balkanların da geliştiğini söylediler.

Balkan Heyeti Ziyaret