Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/06/2015 17:31:27 - 04/06/2015 17:31:27 - 13251 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu arasında imzalanan “Annesinin yanında Kalan Çocuklar için Zenginleştirilmiş Uyarıcı Ortam Oluşturulması İşbirliği Protokolü” kapsamında 0-6 yaş grubu çocukların bilişsel ve fiziksel gelişimlerini desteklemek amacıyla oluşturulan oyun odasının açılış töreni yapıldı.

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Cezaevi Müdürü Mehmet TEMİR, Üniversitemiz sağlık Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Esengül CİVELEK, annesinin yanında kalan çocuklara yönelik olarak oluşturulan oyun odasının açılış töreninde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek oyun odasının hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. 

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, konuşmasında; böyle projelerde birlik ve beraberliğin sağlandığı sürece daha başarılı işlerin yapılabileceğini söyleyerek bu güzel anı yaşamaktan duyduğu sevinci ifade etti. 
Törende bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ise; bir yüreği keşfetmenin, bir evreni keşfetmek anlamına geleceğine dikkati çekti. Farklı yerlere ve farklı kişilere ışık tutmayı ilke edindiklerini belirten Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, üstünlük beklemeden ve maddi beklenti içine girmeden bulunulan her noktada insanlara ulaşmanın önemine değindi. Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. AYKAÇ, bundan sonra da böyle projelere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. 
 
Bir çocuğun dünyasında yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu aktaran Güneşim Ol Projesinin Koordinatörü Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gülsüm MEHDİYEV de oyun oynamanın bir çocuk için dünyayı keşfetmek anlamına geldiğini ve öğrenmeyi kolaylaştırdığını söyledi. Çocukların dünyasında olmak, onları mutlu etmek için çaba gösterdiklerini dile getiren MEHDİYEV, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Törende, cezaevinde tutukluları tarafından seslendirilen şarkıların akabinde, proje katılımcılarına teşekkür belgesi takdim edildi. 
 
 
 
 
 
 
 
Güneşim Ol Projesi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.