Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/06/2015 09:31:54 - 15/06/2015 09:31:54 - 18519 Okunma

Üniversitemiz 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Mezuniyeti kesinleşen 2678 öğrenci, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelerek kendilerini yalnız bırakmayan aileleriyle birlikte yaşadı.

 

 

Kırklareli İstasyon Festival Alanında gerçekleşen mezuniyet törenine; Kırklareli Vali Vekili Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet DUMAN, Baro Başkanı Av. Harun SAYGILI, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin AKAY, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit ÇAĞLAYAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya ESER, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Prof. Dr. Fazıl GÜLER, Genel Sekreterimiz Ergün ERBAY, kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Törende 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Fen-Edebiyat Fakültesi ve üniversite birincisi Osman DURMAZ, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ve Vali Vekili Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI birer konuşma yaptı.

 

 

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, her geçen gün büyüyen Kırklareli Üniversite’nin yedinci mezunlarını verdiklerini söyleyerek, şunları ifade etti: “Bugün, hepimiz çok heyecanlı ve sevinçliyiz. Ürünlerimizi aldığımız, eğitim-öğretim dönemi boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını somut olarak gördüğümüz gündeyiz. Bugün Ülkemize branşlarının birer yıldızı olarak katma değer sağlayacak, yüceltecek ve onu içinde bulunduğumuz çağın bir adım daha ilerisine götürme yolunda uğraş verecek olan pırıl pırıl genç beyinleri, genç yürekleri, genç nefesleri mezun etmenin, onları ailelerine ve güzel Ülkemize kazandırmanın haklı onurunu, gururunu ve de sevincini büyük Kırklareli Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz.”

Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Üniversitemizin 7 yıl önce küçük ve şirin bir il olan Kırklareli’nde zor şartlarda kurulup azim, gayret ve cesaretle bugünlere geldiğini anlatarak mezun olan öğrencilere iş hayatlarında başarılar diledi. “Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır” ilkesiyle hareket ederek tüm üniversite kadrosunun coşkuyla çalıştığını kaydeden Prof. Dr. AYKAÇ, konuşmasına şöyle devam etti: “Kuşkusuz, el ele verdik güçlerimizi birleştirdik. Halkımıza baktık, onlarla kucaklaştık. Onlardan destek ve heyecan aldık. Bu süreç içerisinde hızlı bir şekilde ihtiyaçlarımızı giderip eksiklerimizi tamamlamaya çalıştık. Önemli plan ve projeler hazırlayıp hayata geçirerek üniversitemizin geleceğini inşa etme yolunda temelleri attık. Üniversitemiz kurulduğu günden beri fiziki yapılanmasını hızla tamamlamaya çalışmanın yanında bilimsel bir kurum hüviyetine sahip olması nedeniyle asli görevi olan bilimsel faaliyetlerde derinleşmenin ve yüksek kalitede bir eğitim seviyesine ulaşmanın gayreti içerisinde oldu. Her geçen gün gelişen ve büyüyen Üniversitemize her geçen yıl yeni eğitim-öğretim programları, eğitim-öğretim mekânları, spor tesisleri, sosyal ve kültürel binalar ve yaşam alanları kazandırmaya devam ediyoruz.”

Vali Vekili Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI ise mezun olan öğrencilerin iyi bireyler olarak topluma ve Türkiye’ye güzel hizmetler sunacaklarına inandığını dile getirdi. Mezun öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların akabinde Vali Vekili Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, diğer protokol üyeleri ile Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri tarafından derece ile mezun olan öğrencilere diploma ve hediyeleri takdim edildi. Tören, mezuniyet yemini ve kep atmayla sona erdi.

 

Mezuniyet Töreni

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.