Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/06/2015 11:39:45 - 15/06/2015 11:39:45 - 13468 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN, Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı kapsamında girişimcilik eğitimi alan kadın çiftçilerin hazırladıkları projelerin yer aldığı yarışmada Proje Değerlendirme Komisyonu Başkanı olarak görev aldı.

10 Haziran 2015 Çarşamba günü Royal Bilgiç Otel’de düzenlenen törende Üniversitemiz adına Proje Değerlendirme Komisyonu Başkanı olarak görev alan Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN’a Vali Yardımcısı Erdoğan BEYPINAR tarafından plaket takdim edildi.

Gıda, Tarım İl Müdürlüğünün Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programı çerçevesinde düzenlemiş olduğu Girişimcilik Eğitimine 79 kadın çiftçi katıldı.  Çiftçiler, KOSGEB ve Kalkınma Ajansı işbirliği ile 70 saat (10 gün)  uygulamalı girişimcilik eğitimi aldılar, daha sonra; Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, El sanatları, İşleme, Pazarlama, Aile İşletmeciliği ve Kırsal Turizm alanlarında hazırlamış oldukları projelerini, Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN (Kırklareli Üniversitesi, Juri Başkanı), Böl. Md. İ. Ender PETEKÇİOĞLU (Şekerbank), Uzm. Emre BEJİ (Trakya Kalkınma Ajansı), Uzm. Yrd. Tuba YAŞAR (KOSGEB) ve Müh. Burak AKBAYRAK (İl Müdürlüğü) olmak üzere 5 kişiden oluşan proje değerlendirme jürisine teslim ettiler.

Projeler jüri tarafından 4 farklı katagoride değerlendirildi. 79 proje içerisinde "Kazı Kazan" adlı projesiyle merkez Beypınar Köyünden Esra ÖZDİN birinci oldu. "Masal Kahvaltı" ile Merkez Çukurpınar Köyünden Tülay ÖZKAN ikinci, "Organik Arıcılığa Hazırlık" projesiyle Merkez Çukurpınar Köyünden Gözde OVALI üçüncü, "Yöresel Ev Yapımı fesleğenli Kuskus Yediniz mi?" projesiyle Babaeski İlçesinden Cemile ERGÜN dördüncü ve "Kabaklı ve Erikli Pancar Pekmezi" projesiyle Lüleburgaz İlçesinden Gülcan AKDENİZ beşinci seçildi.

Birinci olan proje; Balıkesir, Çankırı, Gaziantep, Konya, Malatya, Muğla ve Zonguldak birincilerinin yarışacağı, Proje Yarışmasında İlimizi temsil edecek. Yarışmaya katılan 8 ilin birincileri arasından seçilecek olan 1. proje ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenerek hayata geçirilecektir.

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.