Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/06/2015 16:22:37 - 16/06/2015 16:22:37 - 11792 Okunma
Üniversitemiz ve KOSGEB işbirliğiyle serfitika töreni gerçekleştirildi. 
 
Teknik Bilimler MYO'da gerçekleştirilen serfitika törenine; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep BİÇER, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR,  KOSGEB İl Müdürü Mahmut ÖZKAYA, İŞKUR İl Müdürü Hasan AKSOY, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar DURSUN, akademik personel ve girişimcilik eğitimi alan kursiyerler katıldı.
 
Girişimciliğe önem verdilerini ifade eden KOSGEB Genel Başkanı Recep BİÇER, kurum olarak KOBİ'ler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. 
 
Eğitim verilen adaylara mesleki alanda uzman olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren KOSGEB Genel Başkanı BİÇER; "KOSGEB olarak, verdiğimiz girişimcilik eğitimleriyle ekonomiye, istihdama katkı sağlayoruz. KOSGEB, girişimcilik eğitimi verdikten sonra çeşitli destekleme fonları da sunmaktadır. Girişimcilik eğitimleri yaklaşık 4.5 yıldır gündemimizdedir. Bu süre zarfında 300 bin kişiye ulaştık. Üniversitelerimiz, İŞKUR ve belediyelerle birlikte düzenlediğimiz programlarımız var. Bu birliktelik bizlerin daha güzel, kaliteli işler ortaya koymamızı sağlıyor. Bu tür programlarımız bundan sonra da devam edecektir. Kırklareli Üniversitesi'ne, vermiş olduğu girişimcilik eğitimden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
 
 
 
 
Üniversite olarak birlikteliğe çok önem verdiklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ise, halkla birlikte Türkiye'de önde gelen bir üniversite olmak istediklerini ifade etti. 
 
Üniversitemizin kuruluşundan bu yana halkla ilgili yapılacak bütün faaliyetlerde gönüllü olarak görev aldığının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ, şunları kaydetti: "Bizler, girişimcilik programlarında gece gündüz demeden, bu konuda gereken gayreti göstereceğiz. Kırklareli'nde girişimciliğe katılımın yüksek olduğunu görüyoruz. Bu bizleri mutlu etmektedir. Özellikle bayanların katılım oranı daha yüksek olduğu görülmektedir. Katılımcıların, buradan aldıkları eğitimleri hayatta uygulamaları bizleri gururlandırmaktadır. Üniversitemizdeki  akademik personelimiz, girişimcilik eğitimini almaya gelen kursiyerlere elinden geldiğince bilgi aktararak, onlara yardımcı olmaktadır. Bundan sonra da bu tür eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Bura da bulunan bütün davetlilere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 
 
 
 
 
Tören, girişimcilik eğitimi alan kürsiyerlere serfitikalarının verilmesiyle sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KOSGEB

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.