Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/06/2015 16:55:39 - 26/06/2015 16:55:39 - 9811 Okunma

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, öğrencilerimize yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimlerine başladı.

Kırklareli KOSGEB İl Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığında organize edilen uygulamalı girişimcilik eğitiminde kendi işini kurmayı düşünen 25 öğrencimiz, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda girişimcilik eğitimine alındı.     

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Bahtiyar DURSUN, KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte düzenledikleri eğitim programlarının tüm hızıyla devam ettiğini, son olarak da Üniversitemiz öğrencilerine yönelik bir girişimcilik eğitimi organize ettiklerini söyledi. Doç. Dr. DURSUN, öğrencilerin diplomalarını aldıktan sonra yalnızca maaşlı birer çalışan olma hedefine sarılmalarının doğru ve gerçekçi olmadığını belirterek ekonomik kalkınmanın bilinçli ve eğitimli girişimcilerin çabalarına bağlı olduğunu ifade etti.  

KOSGEB’in girişimci adayı öğrencilere sunduğu desteklerle ilgili bilgiler veren DURSUN, şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz, 10 günlük eğitim programının akabinde KOSGEB onaylı girişimcilik sertifikasını alacaklar. Mezun olduktan sonra kendi işlerini kurmak isterlerse iş planlarının onaylanması halinde girişimleri için KOSGEB’ten 30 bin TL’si hibe, 70 bin TL’si de iki yıl sonra faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin TL’ye kadar destek alma şansına sahip olacaklar.” 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.