08/07/2015 15:34:33 - 08/07/2015 15:34:33 - 13249 Okunma

TÜBİTAK'ın lisans öğrencilerine yönelik araştırma projeleri programı olan "2209/A-Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencilerinin proje başvurularının desteklenmesi uygun bulunmuştur.

Üniversitemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Bülent ŞEN, Yrd. Doç. Dr. Ayşe ALİCAN ŞEN, Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk OCAKOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Ramazan TİYEK ve Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN’ın danışmanlığında ilk kez gerçekleştirilen başvurulardan 7 proje kabul edilmiş ve 10 öğrencimiz proje desteği almaya hak kazanmıştır.

Türkiye’deki Sosyoloji Bölümleri arasında kabul edilen öğrenci projelerinde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü birinci olmuştur. Gıda Mühendisliği Bölümleri arasında ise yalnızca 7 üniversite desteklenmiş olup, Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin hazırlamış oldukları proje ile Üniversitemiz bu 7 üniversite arsında yer almıştır. Desteklenecek projeler aşağıda belirtilmektedir.

Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü

“Kadın Yoksulluğunun Önlenmesinde Mikro Kredi Uygulaması: Kırklareli Örneği” Doç. Dr. Bülent ŞEN (Danışman Öğretim Üyesi), Elbetnur DUMAN (Proje Araştırmacısı)

“Roman Çocukların Eğitime Katılım Süreci ve Fırsat Eşitsizliği: Trakya Örneği” Doç.Dr.Bülent ŞEN (Danışman Öğretim Üyesi) Burcu ÖZDEN (Proje Araştırmacısı)

“Türkiye’de Değişen Eğitim Sistemi İçerisinde Öğretmen Algısı” Yrd. Doç. Dr. Ayşe ALİCAN ŞEN (Danışman Öğretim Üyesi) Zehra Melis ÜLGER (Proje Araştırmacısı)