Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/07/2015 16:24:56 - 14/07/2015 16:24:56 - 17550 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, TRT HABER Kanalı’nda canlı yayınlanan eğitim ve tercih programı “Akıllı Tercih”e konuk oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, programda; Üniversitemizin akademik birimleri, yerleşkeleri, fiziki durumu, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile Kırklareli ve Trakya’nın turizm potansiyeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Programın sunucusu Alev NALLAR’ın sorularını cevaplandırdı.

6 Bin 900 Yeni Öğrenci Alıyoruz

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, konuşmasına Üniversitemizin 6 bin 900 yeni öğrenci kontenjanı bulunduğunu belirterek başladı. Tercihlerin akabinde doluluk oranımızın belli olacağını ifade etti.  

Üniversitemizin ön lisans düzeyinde eğitim veren Meslek Yüksekokullarıyla ilgili bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, 7 ilçesi bulunan Kırklareli’nin 4 ilçesinde (Babaeski, Lüleburgaz, Pınarhisar ve Vize) Üniversitemizin Meslek Yüksekokullarının bulunduğunu söyledi. Bu yüksekokulların Üniversitemiz kurulmadan önce Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak açılmış olduklarına değinen Prof. Dr. AYKAÇ, Üniversite kurulduktan sonra Yüksekokulların hepsinde önemli yatırımlar yaptıklarını, fiziki mekan, kullanılan araç-gereç ve laboratuvar imkanlarını geliştirip dönüştürdüklerini, öğretim kadrosunu ciddi şekilde zenginleştirerek eğitim-öğretimin kalitesini arttırdıklarını belirtti. Kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.  

Meslek Yüksekokulları İyi Bir Fırsat

Ülkemizde artan ara eleman ihtiyacına da değinen Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, 4 yıllık bir üniversiteyi beklemek yerine belli bir meslekte uzmanlaşıp hemen iş hayatına atılmak isteyen gençler için meslek yüksekokullarının gerçekten iyi bir fırsat olduğunu söyleyerek, şunları aktardı: “Meslek Yüksekokullarının staj ve uygulamayla birleştirilerek trimestera çıkarılması, yani iki sömestr eğitim öğretim bir sömestr uygulama-staj şeklinde ele alınması Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) yaptığı iyi uygulamalardan biridir. Öğrencilerimize iyi bir fırsat sunulmuş oluyor. Yani öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra gerçekten iş hayatı tarafından aranan, el üstünde tutulan kişiler olarak mezun olacaklar ve iş hayatına atılabilecekler. Mesleklerini yerine getirirken alan bilgisine ilaveten uygulamalı olarak o mesleği en iyi şekilde icra edecek becerilere sahip olacaklardır.”

Kırklareli, Avrupa Otoyolu Üzerinde ve Geniş İstihdam Alanına Sahip Sanayi Bölgeleriyle İç İçe

Kırklareli’nin ulaşım imkanlarıyla ilgili de konuşan Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, “Bir kere başlı başına Kırklareli’ni cazip kılan faktörlerden birisi; İstanbul’a ulaşımın kolay olmasıdır. Kırklareli, Avrupa otoyolu üzerinde ve geniş istihdam alanı olan ve Avrupa ile sınır kapısı bulunan sanayi bölgeleriyle iç içe bulunmaktadır. Bu durum, başlı başına bir avantaj oluşturuyor” dedi.

Kırklareli Üniversitesi “Turizm İşletmeciliği Bölümü”

Ülkemizdeki 18 turizm fakültesinden biri olan Üniversitemiz Turizm Fakültesi hakkında bilgiler paylaşan Prof. Dr. AYKAÇ, eğitim-öğretimin devam ettiği Turizm İşletmeciliği bölümünde gerek fiziki mekânların gerekse ders veren öğretim üyelerinin her türlü donanıma ve bilgiye sahip olduğunu ve öğrencilerin bu bölümde çok iyi yetiştirildiğini vurguladı. Turizm Rehberliği bölümünü de açmaya çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. AYKAÇ, Ülkemizde Turizm Rehberliği ve Turizm İşletmeciliği bölümlerine ait doktora programlarının yeterli düzeyde olmamasından kaynaklanan yetişmiş öğretim üyesi sıkıntısını dile getirdi.

Üniversitemizin turizm sektörünü geliştirmeye yönelik faaliyetlerine de değinen Prof. Dr. AYKAÇ, milli gelirde turizmden çok büyük katkıların elde edilmesinin Türkiye’nin hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Üniversite olarak Trakya’nın turizm potansiyelini ortaya çıkarıp bunu Türkiye’nin turizm potansiyeline ilave etme noktasında gerçekleştirilen çalışmaları,  lisans ve ön lisans seviyesinde eğitim-öğretim devam ederken aynı zamanda bilimsel araştırmalarla sektörün gelişmesine katkıda bulunulduğunu ifade etti.  

Trakya, Kültür Turizmi ve Doğal Güzellikleriyle Ekonomiye Kazandırılmalı

Trakya bölgesi ve Kırklareli’nin turizm potansiyeliyle ilgili de konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, sahip olduğu harika tabiatı ve iklimiyle Trakya’nın büyük avantajları olduğunu belirtti.  Karadeniz’e kıyısı bulunan Kırklareli’nin Istranca Dağları, İğneada, Longoz Ormanları ve Kıyıköy sahilleriyle bir turizm kenti olduğunu söyledi. İşletmecilikteki eksikliklere dikkat çeken Prof. Dr. AYKAÇ, Trakya ve Kırklareli’nin turizm alanı olarak ilan edilmesinin söz konusu olduğunu ve bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Bölgenin turizm alanı olarak ilan edilmesinin başlı başına turizmi canlandıracak bir gelişme olacağını ve böylece iş imkanlarının da artacağını ifade etti.

Toplumla Birlikte Ancak Toplumun Bir Adım Önünde Giden Bir Kurum Olmalıyız

Üniversitelerin bulundukları coğrafyada bir değişim yapmaları gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ,  bunun çok iyi farkında olduklarını ve bu yönde hareket ettiklerini vurguladı. “Toplumla birlikte ancak toplumun bir adım önünde giden bir kurum olmak  üniversiteye yaraşır” diyen Prof. Dr. AYKAÇ, şöyle konuştu: “Biz toplumla birlikteyiz. En başta bulunduğumuz ilin, ilçelerin ve bölgemizin ihtiyaçlarını, sıkıntılarını çözmek bizim derdimizdir. İlimizin sahip olduğu imkanları tespit etmek, bunları gün yüzüne çıkarmak ve geliştirmek bizim görevimizdir. Bunu önemsiyoruz. Sadece bulunduğumuz il ile sınırlı kalamayız. Yükseköğretim artık küreselleşip uluslararasılaşmıştır. Dolayısıyla yükseköğretim alanında faaliyet gösteren her üniversite, her kurum uluslararası bir rekabetle karşı karşıya olduğunu bilmek zorundadır. Biz, bunu biliyoruz ve küresel rekabeti ve uluslararası gelişmeleri dikkate alıyoruz.”

Öğrenci Odaklı Olmaya, Öğrenci Memnuniyetine Çok Önem Veriyoruz

Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ, konuşmasının sonunda Üniversitemizin 4 yıllık eğitim veren fakülte ve bölümlerini anlatarak istihdam olanağı yüksek bölüm ve programlar açmaya gayret ettiklerini söyledi. Üniversitemizin yeni ve modern bir kampüsü bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. AYKAÇ, “Kırklareli şirin, güzel ve güvenli bir şehir. Öğrencilerimizi seviyoruz. Öğrenci odaklı olmaya, öğrenci memnuniyetine çok önem veriyoruz. Öğrencilerimizle iletişimi her konuda açık tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi Üniversitemize bekliyoruz” diye konuştu.   

TRT Haber Canlı Tercih Kırklareli Üniversitesi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.