Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/07/2015 15:13:04 - 21/07/2015 15:13:04 - 17989 Okunma
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Muhammed PİLGİR hafızlık kategorisinde birinci oldu.
 
İstanbul Sultanahmet Camii'nde düzenlenen ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN dereceye girenleri tebrik etti.
 
Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Kur’an kültürünün ve eğitiminin yaygınlaştırılması, Kuran’ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye’de ilk defa düzenlenen yarışmada 'Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma' dalında birinciliği Endonezya alırken Hafızlık kategorisinde ise birinciliği göğüsleyen Türkiye oldu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın öldülerini verdiği yarışmada, Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma dalında Endonezya’dan Takdir Feriza HASAN, Hafızlık kategorisinde ise Türkiye’den Arş. Gör. Muhammed PİLGİR birinci oldu.
 
52 ülkeden 98 hafız ve kurranın ter döktüğü yarışmada sonuçlar şöyle oldu;
 
Jüriliğini Türkiye’den Hafız Osman ŞAHİN ve Mustafa DEMİRKAN, Suudi Arabistan’dan Doç. Dr. Eymen Rüşdü SÜVEYD, Kuveyt’ten Dr. Abdülaziz ANEZİ ve Sudan’dan Ali Muhammed Ez-Zinu MÜBAREK’in yaptığı Hafızlık yarışmasında birinci, Türkiye’den Muhammed PİLGİR, ikinci, Kuveyt’ten, Bader Ama ALALİ, üçüncü ise, Nijer’den Adam MUHAMMED oldu.
 
kuran-ı kerim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.