Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/08/2015 17:58:32 - 03/08/2015 17:58:32 - 21025 Okunma

2015 ÖSYS sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan toplam 6 bin 858 öğrenci için kayıt işlemleri başladı. 03-07 Ağustos 2015 tarihlerinde 5 gün sürecek kayıt işlemleri, Rektörlük Kültür Merkezi fuaye alanında gerçekleştiriliyor.

Öğrenci kayıtlarının sorunsuz bir şekilde sürmesi için öğrenci ve velilerine Üniversitemiz görevlileri tarafından kayıt işlemleriyle ilgili her türlü bilgi ve destek veriliyor. Kayıtların ilk gününde e-kayıt sistemi dahil olmak üzere toplam 1814 öğrenci kayıt yaptırdı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Genel Sekreterimiz Ergün ERBAY ile devam eden kayıt işlemlerini yerinde inceledi. Kayıt işlemleri için Türkiye’nin değişik illerinden gelen öğrenciler ve velileri ile sohbet etti. Rektörlük Kültür Merkezi bahçesinde özel yurtlar tarafından açılan stantları ziyaret etti.

Öğrencilerin Kırklareli Üniversitesi’ni Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi göstererek tercih ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ; “28 Temmuz itibariyle e-devlet sistemi üzerinden e-kayıt ile öğrenci kayıtlarımıza başlamıştık. Bugün itibariyle 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk kayıtlarını (şahsen başvuru) yapmaya başladık.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında Üniversitemize yeni kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırabilmektedirler. Üniversitemize yerleşmeye hak kazanan adaylar, PTT şubelerinden edinebileceği e-devlet şifresi ile 28 Temmuz 05 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresinden e- hizmetler bölümü altında yer alan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında açılmış bulunan Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçerek online kayıt işlemini yapabileceklerdir. Online kayıt yaptıran öğrencilerimizin kayıt için ayrıca Üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerimiz 04 Eylül 2015 tarihine kadar kayıt evraklarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımıza teslim edebilirler. 

Öğrenciler, Üniversitemize büyük bir ilgi gösterdiler. Bu, bizim için çok memnuniyet vericidir. İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den, Bursa’dan, Trabzon’dan, Gaziantep’ten çok sayıda öğrenci Üniversitemize yerleşti” dedi.

Kırklareli Üniversitesi’nin ilk yerleştirmede lisans bölümlerinde yüzde 99.64, ön lisans programlarında ise yüzde 95.27 doluluk oranına ulaştığını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, “Kırklareli Üniversitesi yüzde 97 yerleştirme oranı ile kamu üniversiteleri ortalamasının üzerine çıkmıştır.  Ek yerleştirmede bu oran daha da yükselecektir. Açtığımız kontenjanların tamamına yakınını doldurmuş olduk.  Öğrenci mevcudumuz 24 bini geçiyor. Tabi bunun Kırklareli’ne de ekonomik anlamda olumlu yansımaları olacaktır. Bizim arzu ettiğimiz bir tablo gerçekleşti. Bunun dışında yüksek puan alan öğrencilerin Kırklareli Üniversitesini tercih ettiğini gördük. Bu durum da bizi ziyadesiyle memnun etti.

Kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için her türlü desteği gördüklerini ifade eden öğrenciler, Kırklareli Üniversitesi’nde başarılı bir öğrencilik hayatı geçireceklerine inandıklarını söylediler.

ösys yeni kayıt klu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.