Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/08/2015 11:10:26 - 26/08/2015 11:10:26 - 11853 Okunma
Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilik potansiyelini arttırmak amacıyla "Yeni İşim Girişim" protokolü imzaladı.
 
Kırlareli Royal Bilgiç Hotelde yapılan programa, Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Edirne Valisi Dursun Ali ŞAHİN, Tekirdağ Valisi Enver SALİHOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik KURULTAY ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
 
 
TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, iş birliği imza töreninde, TEB ile geliştirdikleri "Yeni İşim Girişim" programı kapsamında bölgenin girişimcilikte Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Projeyle girişimcilerin kurum ve kuruluşlara çözüm ortağı olmaları konusunda çalışmalar yapılacağına değinen ŞAHİN, "Paydaşlarımızla ortak hareket ederek hayata geçireceğimiz bu program, bölgesel güç birliğinin çok önemli bir ürünü olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
 
TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut BOZ ise girişimcilere her konuda yol gösterdiklerini söyledi.
 
Girişimciliğin temel kavramlarını bilmeyen, yeni ekonominin girişimcilere sunduğu fırsatların farkında olmayan ve girişimcilik ekosistemini henüz tanımayan öğrencilere ulaşarak Trakya Bölgesi’nin girişimcilik endeksini yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden BOZ, şunları kaydetti: "Danışmanlık deneyimimizi aktaracağımız iş birliği kapsamında, girişimciler eğitim ve seminerler yardımıyla iş planlarını ve projelerini oluşturacak, hızlandırılmış eğitimler ile iş modellerini hayata geçirmek için uzman kişilerle çalışma fırsatı yakalayacak. Gelecek vadeden yenilikçi projelere ise 500 bin liraya varan finansman fırsatı sunacağız. Bugün için önemli olan girişimcilik 2100 yılında çok daha önemli olacak, bunun için 0girişimciliğe çok yatırım yaptık. Kısa süre içinde üniversitelerle, teknokentlerle iş birliği yaptık. Bu tür toplantılar ile toplam 30 bin kişiye ulaştık."
 
Konuşmaların ardından ŞAHİN ile BOZ protokolü imzaladı. 
 
 
 
Protokol kapsamında girişimci adaylarına eğitimler verilerek, gelecek vadeden yenilikçi projelere ise 500 bin liraya varan finansman fırsatı sunulacak.
 
 
 
 
 
Yeni İşim Girişim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.