Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/09/2015 12:24:53 - 30/09/2015 12:24:53 - 10790 Okunma
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, devlet ve vakıf üniversitelerinin fakültelerine birincilikle yerleşen bin 351 öğrenci ve ailelerini tebrik etmek için birer mektup gönderdi.
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. SARAÇ, eğitim yılının başlamasıyla bazı üniversitelere ziyaretlerde bulunacak ve fakülte birincisi öğrencilerle buluşarak onları kutlayacak ve mektubunu bu öğrencilere bizzat verecek.
 
Bu kapsamda ilk ziyaret 1 Ekim 2015 Perşembe günü Üniversitemize gerçekleştirilecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. SARAÇ, Kayalı Yerleşkesi 2. Merkezi Derslik Binası 1 No'lu Konferans Salonunda saat:14.30'da düzenlenecek törende, 6'sı erkek, 1'i kız olmak üzere fakültelerine birincilikle yerleşen 7 öğrencimize kutlama mektubu verecek. 
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. SARAÇ, mektupları fakülte birincilerinin başarıları nedeniyle onları teşvik etmek ve genç nesilleri içtenlikle desteklediğini göstermek için yolladı. Başkan SARAÇ'ın imzasıyla gönderilen mektuplar, tüm üniversitelerin fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere iletilecek.
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. SARAÇ'ın, "Değerli Öğrencimiz" hitabıyla başladığı mektupta, şu ifadelere yer verildi:
 
"2015-2016 üniversite giriş sınavlarında aldığınız puanla fakültenizi birinci olarak kazandınız ve kayıt yaptırdınız. Bu sonuç sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir. Bu mektubu, bu ortak sevincin bir ifadesi olarak yazıyorum. Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz. Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz. Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi, size mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır.
 
Sevgili öğrencimiz, güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği, sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülke 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacaktır. İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım."
YÖK Prof. Dr. Yekta Saraç KLU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.