Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/10/2015 11:16:12 - 05/10/2015 11:16:12 - 18205 Okunma

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, 1 Ekim 2015 Perşembe günü Üniversitemizde düzenlenen "Fakültelerine Birincilikle Yerleşen Öğrencilere Kutlama Mektubu Verilmesi" başlıklı törende 7 öğrencimizi tebrik ederek kutlama mektubu takdim etti. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, program kapsamında ilk olarak Kırklareli Valiliğine ziyaret gerçekleştirdi. Daha sonra Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK ve Yükseköğretim Kurulu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer ŞENER KOMSUOĞLU ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ'ı Makamında ziyaret etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün de bulunduğu ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. M.A. Yekta SARAÇ’a Üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Üniversitemiz Şeref Defterini imzalayan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ’a günün anısına hediyelerini sundu.

Gerçekleşen ziyaretin ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Vali Esengül CİVELEK ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Kayalı Yerleşkesine gelerek 2. Merkezi Derslik 1. No'lu Konferans Salonunda yapılacak törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Üniversitemizin mevcut durumu ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne göstermiş olduğu gelişmede büyük destek ve katkı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.  

Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Üniversitemizin kurulduğu günden beri “toplumla birlikte; ancak toplumun bir adım ilerisinde olmak” prensibini benimseyerek bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı katkılarla Kırklareli ve Trakya'nın ilerlemesine hizmet etiğini ifade etti.  

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, konuşmasının devamında Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetlerin şehrin ve bölgenin gelişimine yaptığı  katkılar hakkında bir değerlendirme yaptı.

Gerçekleştirilen programın Üniversitemiz tarihinde güzel bir yere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. AYKAÇ, konuşmasının sonunda bu programı Üniversitemize kazandıran Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ’a şükranlarını sundu. AYKAÇ, programın düzenlenmesine vesile olan öğrencileri de tebrik ederek başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu.  

Vali Esengül CİVELEK, konuşmasında, her alanda gelişime ve değişime açık Kırklareli’nin Anadolu ve Avrupa arasında geçiş noktasındaki konumu, doğal güzellikleri, tarihi-kültürel değerleri, sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmişlik düzeyiyle sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm kenti olmasının yanı sıra tüm eğitim kurumlarıyla ve  Üniversitesiyle bir eğitim kenti olma azim ve kararlılığında olduğunu dile getirdi. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizi kutlayan Vali CİVELEK, “Kurulduğu günden bugüne çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen genç, dinamik ve güçlü akademik-idari personeliyle öğrencilerini seven, öğrencilerine değer veren, kaliteli eğitim hizmeti sunan, kentle bütünleşmiş, genç Üniversitemizle gurur duyuyoruz” dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ise konuşmasında, “Yeni Yükseköğretim Kurumu” olarak stratejik bir bakış açısıyla ve 193 üniversitenin katılımıyla yükseköğretimde gerçekleştirilen önemli çalışmalar ve gelişmeler konusunda bilgiler paylaştı.

Fakültelerini birincilikle kazanan bin 351 öğrenciyi tebrik etmek amacıyla kendilerine kutlama mektubu gönderdiklerini söyleyen Prof. Dr. SARAÇ, projenin başlangıcını Kırklareli Üniversitesi’nde gerçekleştirdiklerini belirtti. “Öğrencilerin insan sevgisi, insana saygı ve en önemlisi yurt sevgisi kavramı ve inançları ile yetişmesi, güçlü davamızda en büyük desteğimizdir" dedi.

2015 yılı yerleştirme sonuçlarına göre boş kontenjan sayılarında çok ciddi azalma olduğuna değinen Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ,  boş kalan kontenjan oranının yüzde 4.7’ye indiğini kaydetti.  Prof. Dr. SARAÇ, "Bu seneki doluluk oranları ve boş kontenjan sayılarına bakıldığında son yedi yılın en düşük boş kontenjanı olduğu görülmektedir ki bu, yeni YÖK yönetiminin ilk yılında kaydettiği büyük bir başarıdır. Bunun sebebi kalite odaklı bir yaklaşımla sistematik bir şekilde kontenjan politikasını değiştirmemiz ve rasyonel bir zemine oturtmamızdır" diye konuştu.

SARAÇ, Üniversitelerimizde çeşitlilik ve misyon farklılığına gidilmesinin önemine değinerek, şöyle konuştu:

“Üniversitelerimizin hepsinin aynı ve birbirinin kopyası olmasını tasvip etmiyoruz. Bütün üniversitelerimiz “uluslararası üniversite” olmak istiyor. Hâlbuki üniversitelerimizin hepsi uluslararası nitelikleri gözetmeli, fakat farklı değerler üretmeli. Yeni kurulan üniversitelerimizin Boğaziçi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Üniversitesi gibi üniversitelerimizle yarışmaları, onlarla aynı misyona sahip olmaları doğru değil. Hâlbuki yeni kurulan üniversitelerimiz, kendi bölgelerinde bu isimleri geçen, gelişmiş, kurumsallaşmasını tamamlamış üniversitelerimizin o bölge için üretemeyecekleri, başaramayacakları işleri başarabilirler, diğer üniversitelerimizin kazandıramayacakları değerleri o bölgeye kazandırabilirler. Bunun için üniversitelerimizin bir kısmının eğitimde bir kısmının araştırma ve teknoloji üretiminde bazılarının da bölgesel kalkınmaya katkı sağlamakta farklılaşmasını istiyoruz. Bu süreci Üniversitelerimiz ile birlikte yürütmek istiyoruz.”

Yapılan açılış konuşmalarının akabinde, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde Üniversitemizin fakültelerine birincilikle yerleşen; Ayşe BİRGE, Aytuğ KAYA, Tahsin OKYAY, Yunus SURATLI, Ulaş CANAL, Murat AVCI ve Murat KABAK’ı tebrik ederek Kutlama Mektuplarını verdi. Vali Esengül CİVELEK ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ise öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı SARAÇ, programın sonunda Vali CİVELEK ve Rektörümüz AYKAÇ ile birlikte Üniversitemiz kampüsünü dolaşarak kampüsün fiziki yapılanması hakkında Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ’tan bilgi aldı.  

YÖK Prof. Dr. Yekta Saraç KLU Kutlama Mektubu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.