Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/10/2015 20:25:06 - 06/10/2015 20:25:06 - 11165 Okunma

Üniversitemiz ile Arnavutluk Elbasan Alexander Xhuvani Üniversitesi arasında ikili işbirliğini güçlendirmek amacıyla Mevlana ve Erasmus Plus Değişim Programları kapsamında işbirliği protokolleri imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Alexander Xhuvani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Liman Varoshi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Alexander Xhuvani Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Roland Gjini, Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Artan Spahiu, Üniversitemiz Mevlana Kurum Koordinatörü Uzm. Musab KURU ve Erasmus Kurum Koordinatörlüğü personeli Uzm. Mustafa Emre KAN katıldı. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, imzalanan protokol sayesinde Kırklareli Üniversitesi’nin Alexander Xhuvani Üniversitesi ile ortak projeler üreteceğini, karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimi gerçekleştireceğini; çeşitli konferans, panel ve sempozyum etkinlikleriyle de Üniversiteler arasında yeni işbirliklerinin kurulacağını ifade etti. Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. AYKAÇ, anlaşmaların Türkiye’nin  Arnavutluk ile tarihten gelen köklü kültürel ilişkilerinin daha da gelişmesine katkı sunacağını söyledi. “Arnavutluk Alexander Xhuvani Üniversitesi heyetini Üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduk” diyen Rektörümüz AYKAÇ, anlaşmaların her iki ülke ve üniversite için faydalı olması temennisinde bulundu. 

 

Alexander Xhuvani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Liman Varoshi ise, işbirliği anlaşmalarının üniversitelerin daha iyi bir düzeye gelmesinde lokomotif görevi gördüğünü dile getirerek Kırklareli Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması imzalamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. İyi bir temel üzerinde güzel ilişkiler kurmak istediklerine değinen Prof. Dr. Liman Varoshi, Kırklareli Üniversitesi ile çeşitli alanlarda işbirliği yapacaklarını ve hem öğrencilerinin hem de öğretim üyelerinin bu işbirliğinden en iyi şekilde yararlanmalarını istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ile Alexander Xhuvani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Liman Varoshi Mevlana Değişim Programı ve Erasmus+ işbirliği protokollerini imzaladılar.

Protokol programı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ve Alexander Xhuvani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Liman Varoshi'nin karşılıklı hediye taktimi ile sona erdi.  

 

 

 

İşbirliği Protokolü Mevlana Erasmus KLU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.