Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/10/2015 16:09:04 - 08/10/2015 16:09:04 - 11959 Okunma

Trakya Bölgesi’nde girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefleyen ve Trakya Kalkınma Ajansı’nca oluşturulan “Yeni İşim Girişim Programı” Üniversitemiz öğrencilerine tanıtıldı.   

Trakya Kalkınma Ajansı, Türk Ekonomi Bankası, Bölge Üniversiteleri, Teknoparklar ve Ticaret Odaları işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yeni İşim Girişim Programı" tanıtım seminerine Üniversitemiz öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, seminer öncesinde 3 öğrencinin Amerika’ya Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanacağı ödüllü proje yarışmasına başvuruda bulundu.

Kayalı Yerleşkesi 2. Merkezi Derslik Binası 1 No’lu Salonda gerçekleşen seminerde; Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Girişimcilik Bankacılığı Müdürü İbrahim COŞKUNER, “Yeni Nesil Girişimcilik ve Girişimcilik Fırsatları” başlıklı sunumunda Üniversitemiz öğrencilerine projeyle ilgili bilgi verdi. TEB’in anlaşmalı üniversitelerdeki girişimcilik potansiyeli taşıyan öğrencilerin özel olarak eğitileceği “Let’s Up Programı” hakkında bilgilendirme bulunan COŞKUNER, program kapsamında seçilecek öğrencilerin Amerika Silikon Vadisi’ndeki TEB Girişim Evi Noktası’nda işlerini geliştirme fırsatı bulacağını söyledi. TEB’in gelecek vadeden yenilikçi projelere sahip girişimcilere 500.000 TL’ye kadar finansman desteği sağlayacağını belirten COŞKUNER, düzenlenen seminerler yoluyla öğrencilere fikirlerini nasıl işe dönüştürebilecekleri ve projelerini nasıl pazarlayacakları hususlarında yol göstermeye çalıştıklarını ifade etti.   

Microsoft BizSpark Program Yöneticisi Serkan YAĞIZ, da Microsoft’un girişimcilik programı olan “BizSpark” adlı sunumunda Microsoft Türkiye olarak sahip oldukları ürün ve servislerle girişimcilere destek vereceklerini kaydetti. General Electric (GE) Healtcare Genel Müdürü Dr. Etem ALNIGENİŞ ve GE Healthcare Satış Müdürü Bertan FİŞEKÇİ ise, “GE’nin Geleceği ve Yeni Endüstri Eğilimleri” konusunda sunum gerçekleştirdi.

Let's Up Programı Yeni İşim Girişim KLU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.