09/10/2015 11:44:48 - 09/10/2015 11:44:48 - 13003 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen Uluslararası Katılımlı “Milliyetlerin Kesişme Noktası: İdil-Ural Çalıştayı-II”, 16-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

İdil-Ural bölgesinde kimlik konusunun; dil, edebiyat, tarih, din ve folklor bağlamında tartışılacağı çalıştayda Ülkemizdeki çeşitli üniversitelerden ve yurt dışından 22 farklı üniversiteden alanlarında uzman akademisyen ve araştırmacılar, toplam 39 bildiri sunacak.

Üniversitemiz Rektörlük Kültür Merkezi’nde yer alan iki konferans salonunda eş zamanlı olarak yapılacak çalıştay, biri kapanış oturumu olmak üzere 11 ayrı oturum şeklinde gerçekleşecek. Çalıştay programının kapanış oturumunda ilk sayısı Ocak 2016 tarihinde yayımlanacak olan “İdil-Ural Araştırmaları Dergisi”nin tanıtımı da yapılacak.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ

KLU İdil-Ural Çalıştayı