Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/10/2015 20:08:24 - 09/10/2015 20:08:24 - 11050 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, 57 Balkan üniversitesinin katılımıyla  8 Ekim 2015 Perşembe günü Edirne’de gerçekleştirilen Balkan Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı.

Trakya Üniversitesi'nin evsahipliğinde Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde düzenlenen Balkan Üniversiteler Birliği’nin ikinci toplantısı Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası’nın verdiği Balkan esintileri konseriyle başladı.

Gerçekleştirilen konserin ardından Balkan Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Yener YÖRÜK bir açılış konuşması yaptı.

Geçtiğimiz yıl 11 Balkan ülkesinden 36 üniversitenin katılımıyla Balkan Üniversiteler Birliği’nin ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Eylül 2015 tarihi itibariyle 21 üniversitenin daha Balkan Üniversiteler Birliği'ne dahil olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Balkan Üniversiteler Birliği'nde Türkiye dahil 13 Balkan ülkesinden toplam 57 üniversitenin yer aldığını ifade ederek; “Her yıl büyüyen Balkan Üniversiteler Birliği’nin amacı; üniversiteler arası işbirliğini artırmak, öğrenci ve öğretim üyesi değişimini sağlamak, karşılıklı iletişimi güçlendirmek ve kütüphaneciler birliği ile bilgi alışverişini artırmaktır” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının akabinde yapılan oylama ile üyeliğe kabul edilen üniversiteler, Balkan Üniversiteler Birliği katılım protokolünü imzaladı. 

Daha sonra gelecek üç dönem için Balkan Üniversiteler Birliği Başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Seçimden önce üye üniversite temsilcileri, konuya ilişkin görüşlerini bildirdi. Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda 2016 yılı için Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev, 2017 yılı için Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet AMET, 2018 yılı için de Selanik Aristotales Üniversitesi Prof. Dr. Pericles Mitkas Balkan Üniversiteler Birliği Başkanı olarak seçildi.

Toplantının ardından birliğe yeni katılan üniversiteler için Balkan Üniversiteler Birliği Hatıra Ormanı’nda fidan dikildi. Fidan dikiminden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ve bölge üniversitelerinin rektörleri hatıra fotoğrafı çektirdi.  

 

Balkan Üniversiteler Birliği KLU Prof. Dr. Mustafa Aykaç

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.