Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/10/2015 17:52:32 - 12/10/2015 17:52:32 - 11192 Okunma

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Türk Kızılay’ı Kırklareli Mekez ve Lüleburgaz şubeleri işbirliğiyle “Üniversiteler Kan Bağışlıyor” adlı kan bağışı kampanyası Üniversitemizde düzenleniyor.

Karahıdır Yerleşkesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen kampanyaya destek olmak için Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ da kan bağışında bulundu.

12-16 Ekim 2015 tarihlerinde devam edecek olan kan bağışı kampanyasında 300 ünite kanın toplanması hedefleniyor. 7 sağlık personelinin görev yaptığı kampanyaya akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz yoğun ilgi gösteriyor.

Kan bağışı kampanyası hakkında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, temennisinin kimsenin hastalanmaması, kazaya uğramaması ve acil kana ihtiyaç duymaması olduğunu belirterek ihtiyaç duyulduğu anda bu ihtiyacın giderilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Herkesin yaşarken diğer insanlara karşı görevleri bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, “Biz, diğer insanlarla beraber yaşıyoruz. Sosyal yönümüz var. Yalnız başımıza yaşamımızı sürdüremeyiz. Dolayısıyla mutlaka diğer insanları yaşatmaya önem vermeliyiz. İyi bir insan olarak hayatımızı devam ettirmek için başkasını yaşatmalıyız. Kan bağışı kampanyaları diğer insanları düşünmemizi bize hatırlatıyor. Bizim başkasına yardımda bulunma, özveri, bizde var olanları başkalarıyla paylaşma duygularımız daima kuvvetli olmalıdır. Kan bağışı da bunun güzel bir sembolü ve göstergesidir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili de konuştu. Ülkemizin geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen menfur hadiseden dolayı büyük acısının olduğunu dile getirdi. Herkesin sorumluluk içinde davranması gereken günlerden geçildiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, bu günlerde insanların birbirini daha fazla kucaklaması gerektiğine dikkat çekerek kardeşliğin, barışın ve hoşgörünün pekiştirilmesinin önemini belirtti. 

Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, şöyle konuştu: “Türkiye’nin düşmanları var. Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler var. Türkiye’nin büyük ülke olma yolunda ilerlerken attığı adımlar birilerini rahatsız ediyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Tek vatanımız, tek devletimiz var. Dolayısıyla Allah göstermesin, Türkiye’nin bu hadiselerden dolayı zaaf içine düşmesi hepimize büyük acı verir, uzun yıllar üstesinden gelemeyeceğimiz, halledemeyeceğimiz sorunlara yol açar. Bu günler her bir vatandaşın büyük bir anlayışla, hoşgörüyle, sevgiyle, şefkatle, merhametle, birbirine saygıyla yaklaşması gereken, birbirini saygıyla kucaklaması gereken günlerdir. Bu kan bağışı kampanyasının da buna vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah memleketimiz güzel günlere kavuşur. Bütün insanlarımız huzur ve barış içerisinde kardeşçe yaşar.”

Kan Bağışı Prof. Dr. Mustafa Aykaç KLU TBMYO

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.