Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/10/2015 16:20:31 - 26/10/2015 16:20:31 - 11017 Okunma

Kırklareli Faik Üstün İlkokulu’na devam eden birinci kademe öğrencilerinin sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimlerinin desteklenerek akademik ve sosyal faaliyetlerle topluma kazandırılmaları amacıyla; Üniversitemiz, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kırklareli il Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Çocuklar Topluma” projesi iş birliği protokolü imzalandı.

İş birliği protokolünün imzaları; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice MALKOÇ ÇETİN ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim KORKMAZ tarafından atıldı.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek  "Bu çocuklar bizim evlatlarımız, belki de onlar yarınların yıldızları olacak" dedi.

Kırklareli Üniversitesi’nin Roman vatandaşların ilkokulda eğitimlerine devam eden çocuklarının karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımcı olmak için önemli adımlar atmaya devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, şöyle konuştu: “Mutluluk duyabilmek, gönlümüzü ferahlatmak için mutlaka birbirimize dokunalım, birbirimizi sevelim. Zamanımızı daha mutlu hale getirmek için vaktimizi sevgi ile dolduralım. Bizler; bu çocuklara yardım edip onları mutlu ettiğimiz zaman gurur duyuyoruz. Bu çocuklara elimizi uzatmak için “Çocuklar topluma” projesi gibi projeleri fırsat sayıp, en iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Bizler; üniversite olarak önceki yıllarda bu tür projelere çok önem verdik, bundan sonraki yıllarda da önem vermeye devam edeceğiz. Üniversitemiz adına, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim KORKMAZ ise, proje kapsamında üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını söyledi. KORKMAZ, projeyle ilgili şunları kaydetti: "Çocukların bizlere çok ihtiyaçları var. Bu proje bizlerin onlara ulaşmasına imkan tanıyor. Her bir çocuğa özel öğretmen gibi ilgilenme imkanı sunuyor. Projenin, onların yetişmelerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice MALKOÇ ÇETİN de, geçen yıl Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ'ın destekleriyle bir pilot çalışma yürüttüklerini dile getirdi. ÇETİN; "Biz Rektörümüzden aldığımız güç ve katkıların yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destelerinden büyük memnuniyet duyduk. Emeğimizin karşılığını almaya başladık. Bu projeye gelecek yıllarda spor ve kültür faaliyetleri de katmayı planlıyoruz" diye konuştu.

“Çocuklar Topluma Projesi” protokol imza töreni, toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.

 

 

 

 

çocuklar topluma klu işbirliği protokolü

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.