Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/10/2015 12:08:36 - 26/10/2015 12:08:36 - 10199 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 18 - 21 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu Balkan ülkeleri ziyaretine katıldı.

Ziyarete, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri; Prof. Dr. Hasan MANDAL ve Prof. Dr. Mehmet ŞİŞMAN, YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin ARAT ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN’ın yer aldığı heyet katıldı. Ziyarette, Bulgaristan, Makedonya ve Kosova’yı kapsayan Balkan ülkelerinde temaslarda bulunuldu.

Ziyaret programı kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve beraberindeki heyetin temasları şu şekilde gerçekleşti:

18 Ekim 2015 Pazar günü Sofya’ya giden heyet, Sofya Yüksek İslam Enstitüsü’nü ziyaret ederek Bulgaristan Başmüftüsü ve Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektörü Mustafa HACI ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Heyet, 19 Ekim 2015 Pazartesi günü Sofya Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Ardından Sofya Büyükelçisi Süleyman GÖKÇE’nin katılımı ile Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığı’na geçti. Burada rektörler toplantısı yapıldı. Toplantı devam ederken Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Todor TANEV ile YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Bulgaristan Rektörleri heyeti ile görüştü. Görüşmelerde üniversiteler arası ikili işbirliği konuları ele alındı. Daha sonra heyet, Bulgaristan Bilimler Akademisi Başkanı Stefan VODENİÇAROV’u ziyaret ederek VODENİÇAROV’un heyet onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. Aynı günün akşamı Makedonya’ya geçen heyet, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

Heyet, 20 Ekim 2015 Salı günü Üsküp Büyükelçisi Ömür ŞÖLENDİL’i makamında ziyaret etti. Ardından Makedonya Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Sprio Ristovski ile görüştü. Buradan Makedonya Bilimler Akademisi’ne geçen heyet, Makedonya Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Vlado KAMBOVSKİ’yi ziyaret etti. Ziyaretten sonra heyet, Makedonya Devlet Bakanı Furkan ÇAKO ile Başbakanlık makamında görüştü. Aynı gün Kosova’ya geçen heyet, Büyükelçi Kıvılcım KILIÇ’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin akabinde Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nda “Rektörler Buluşması” gerçekleştirildi. Rektörler buluşmasına; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ile Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Arsim BAJRAMİ de katıldı. Burada, Kosova Bilim ve Sanat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hivzi İSLAMİ ile görüşüldü. Ardından Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir YAĞCILAR makamında ziyaret edildi.

Heyet, Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramadan ZEJNULLAHU’yu makamında ziyaret ettikten sonra Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın verdiği yemeğe katıldı.

Balkab Ülkeleri Ziyareti Prof. Dr. Mustafa Aykaç

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.