Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/11/2015 08:09:17 - 04/11/2015 08:09:17 - 12280 Okunma

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda (TBMYO) düzenlenen kariyer etkinliğinde Turkcell’in “Geleceği Yazanlar” projesini geliştiren eğitmenler, yüksekokul öğrencilerine eğitim verdi. 

TBMYO bilgisayar laboratuvarında düzenlenen eğitime; Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar DURSUN, Müdür Yardımcıları, öğretim elemanları ve bilgisayar programcılığı bölümü öğrencileri katıldı.

Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nadir SUBAŞI tarafından organize edilen eğitim ile bölüm öğrencilerinin yazılım geliştirme alanında daha iyi bir konuma gelmeleri amaçlandı.

Düzenlenen eğitimde konuşan Turkcell’in “Geleceği Yazanlar” projesi eğitmeni Hacı Abdullah SARIKAYA, mobil cihazlarda kullanılan Android platformunda mobil uygulamanın nasıl geliştirileceği ve bu uygulamanın mobil pazarında nasıl yayınlanacağı hakkında bilgiler verdi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da teknoloji ile sosyal dönüşüme katkı sunabilecek farklı projeler üretmeye devam edeceklerini belirten SARIKAYA; ‘‘Geleceği Yazanlar projesi üniversite eğitimleri, öğrencilere Android platformunda bir mobil uygulamanın nasıl geliştirileceği ve geliştirilen bu uygulamanın mobil pazarında nasıl yayınlanacağını öğretiyor. Sonrasında o ana kadar aktarılan eğitimlerin verimliliğini ölçmek için ‘Geleceği Yazanlar’ üniversite eğitimleri portalında yer alan sınav yapılıyor. Öğrenciler bu sınavla ‘Geleceği Yazanlar’ portalıyla tanışarak, projeye dâhil oluyor” ifadelerini kullandı.

Eğitim, örnek bir mobil uygulama oluşturulmasının ardından, katılımcılara kurayla hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.

 

 

 

Turkcell “Geleceği Yazanlar”

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.