Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/11/2015 19:43:28 - 08/11/2015 19:43:28 - 11302 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO tarafından "Teknoloji Bağımlılığı" isimli konferans düzenlendi.

 

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa OTRAR, Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan GENÇ, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Teknoloji bağımlılığı konusu üzerine bir sunum gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. OTRAR; teknoloji bağımlılığının, kişinin kullandığı nesnenin yoksunluğuna tahammül edememesinden kaynaklandığını ifade etti.

 

Teknoloji bağımlılığının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan OTRAR, şunları kaydetti: “Özellikle çocukların teknolojiye bağımlılıkları; bilgi eksikliği,  bağımlılığın sonuçlarını bilmemek veya önemsememek, merak duygusunu kontrol edememek,  bağımlı arkadaş çevresinde bulunmak, can sıkıntısından ve yapacak daha iyi bir şey bulamamak, dışlanma korkusuyla arkadaşlarının her istediğini kabul etmek,  problemleri nasıl çözeceğini bilmemekten kaynaklanır.  Bunlar karşısında teknoloji bağımlılığını önleyebilmek için; güçlü ve pozitif aile bağları, ebeveynlerin çocuklarının arkadaşlarından ve neler yaptıklarından haberdar olması, aile içi kuralların açık olması ve herkesin bunlara uyması, ebeveynlerin çocuklarının yaşamlarına ilgili olmaları, okul, kulüpler gibi kurumlarla kurulmuş güçlü bir bağ, bağımlılık yapan şeylerin kullanımı ile ilgili doğru bilgilenme gibi faktörler sayılabilir.”

 

Konferans, soru ve cevap kısmının ardından Yrd. Doç. Dr. GENÇ’in Yrd. Doç. Dr. OTRAR’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Teknoloji Bağımlılığı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.