10/11/2015 09:48:39 - 10/11/2015 09:48:39 - 9363 Okunma

Türkoloji Projesi kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Makedonya Kalkandelen (Tetovo) Üniversitesi Şarkiyat bölümüne görevlendirilen Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, Makedonya-Üsküp Tefeyyüz Türk Okulunda “Makedonya’da Türk Edebiyatı ve Sesler Dergisi” konulu bir konferans verdi.

“Makedonya ve Kosova Türk Edebiyatı’nda Sesler Dergisinin 50.Yılı ve Yahya Kemal Beyatlı’nın Ölümünün 57. Yılı” dolayısıyla düzenlenen konferansı Makedonya ve Kosova Türk Edebiyatı’ndan önemli isimler dinledi. İlhami Emin, Fahri Ali, Zeynel Beksaç, Enver Baki, Taner Güçlütürk gibi önemli şairlerin yanında Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Samsakçı, Üsküp Köprü Derneği Yöneticisi Hüsrev Emin de programda hazır bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, Makedonya ve Balkanlar genelinde bu tür kültür programları düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Türk Edebiyatı KLU Makedonya