13/11/2015 09:29:53 - 13/11/2015 09:29:53 - 12061 Okunma

Üniversitemizin de üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 7. Alt Kurul Toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan UZUN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR,  Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan SOYSAL ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin SARIOĞLU’nun yanı sıra alt çalışma gruplarına mensup 90 akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleşti.

13 çalışma grubunun yer aldığı toplantıda TÜB üniversitelerinde ortaklaşa gerçekleştirilecek çalışmalara dair kararlar alındı. Trakya bölgesinin kalkınmasına yönelik bir çalışma grubunun oluşturulması ve çalıştay düzenlenmesi, bölgede bulunan bütün üniversitelerin, araştırma enstitülerinin ve sivil toplum örgütlerinin ilgili birimlerinin bilgilendirilerek katılımlarının sağlanması, önemli gün ve haftalar ile konusu üniversitelerce belirlenebilecek alanlarda, üniversitelerde edebi etkinliklerin düzenlenmesi, Trakya Üniversiteler Birliği Kütüphanelerinin 2009 yılında kurulan Balkan Kütüphaneler Birliği çalışmalarında ortak ve aktif görev almalarının sağlanması gibi konular karara bağlandı.

TÜB 7. Alt Kurul Toplantısı’nda şu alt çalışma grupları yer aldı:

•          UZEM Lisansüstü Eğitim Alt Çalışma Grubu

•          Sağlık Bilimleri Dergisi, Beslenme ve Diyetetik YL Programı, Deney Hayvanları Çalışmaları Doktora Programı Alt Çalışma Grubu

•          Laboratuvar Alt Çalışma Grubu

•          Sosyoekonomik Kalkınma ve Balkan Alt Çalışma Grubu