Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/11/2015 15:30:48 - 13/11/2015 15:30:48 - 15838 Okunma

Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Celalettin Tüfekçi Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarı, 12 Kasım 2015 Perşembe günü yüksekokulda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nun önümüzdeki yıl aktif hale getirmeye hazırlandığı Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri Bölümü için oluşturulan ve Teknik donanımı Soyak Holding’e bağlı olarak faaliyet gösteren TRAÇİM Çimento Fabrikası tarafından finanse edilen laboratuvarın açılış törenine; Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Pınarhisar Kaymakamı Cemal DEMİRYÜREK, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa CİNGÖZ, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin TOYLAN, TRAÇİM Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin TÜFEKÇİ, TRAÇİM Çimento Genel Müdürü İrfan YORULMAZ, Fabrika Müdürü Oğuz AYDİNÇ, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Esengül CİVELEK, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’na kazandırdıkları “Celalettin Tüfekçi Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarı”ı için TRAÇİM Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin TÜFEKÇİ’nin şahsında tüm TRAÇİM çalışanlarına teşekkür etti. CİVELEK, TRAÇİM’in doğal kaynakları açısından hassas ve korunması gereken Trakya’da çevre koruma ve kullanma dengesine önem göstererek ileri teknoloji ile gerçekleştirdikleri kaliteli üretim, yarattıkları istihdam, ulusal ve uluslararası ticaret başarıları ve sosyal sorumluluk çalışmalarıyla Kırklareli ve bölge ekonomisine sosyal, ekonomik ve kültürel olarak büyük katkılar sunduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ise; Ülkemize ve insanlığa en büyük katkının ancak eğitimle olabileceğini ifade ederek Soyak Holding ve TRAÇİM Çimento’ya bu konudaki desteklerinden dolayı teşekkürler etti. Öğrencilere en iyi mesleki eğitim imkânlarını sunabilmek için çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. AYKAÇ, bu konuda yararlanabilecekleri kaynakların yalnızca bütçeyle sınırlı olmadığını dile getirdi.

Pınarhisar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin TOYLAN da laboratuvara ilişkin bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. TOYLAN, okullarının teknik altyapısını güçlendirmek adına böyle bir laboratuvar oluşturmak için çalışırken TRAÇİM ile irtibat kurduklarını ve fabrika yönetiminin ihtiyaç duydukları malzeme alımı konusunda kendilerine tereddütsüz destek verdiğini belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Toylan’ın sunumunun akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ tarafından TRAÇİM Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin TÜFEKÇİ’ye bir teşekkür plaketi takdim edildi. TÜFEKÇİ, yaptığı konuşmada meslek yüksekokullarının özel sektöre vasıflı eleman yetiştirme konusundaki öneminin bilinciyle hareket ederek üniversite-sanayi işbirliği noktasında Kırklareli Üniversitesi’ne böyle bir destekte bulundukları için duydukları mutluluğu dile getirerek tesisin hayırlı olmasını diledi.

Eski valilerden merhum Celalettin Tüfekçi’nin isminin verildiği laboratuvarın açılış töreni sunumun ardından okul bahçesinde verilen kokteylle son buldu.

 

Pınarhisar MYO TRAÇİM Laboratuvar KLU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.