18/11/2015 09:59:52 - 18/11/2015 09:59:52 - 9908 Okunma

TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) Sekizinci Üst Kurul Toplantısı, Dönem Başkanlığını yürüten Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK Başkanlığında ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER ve Dönem Sekretaryasını Yürüten Prof. Dr. Fatih KONUKCU’ nun katılımıyla 16 Kasım 2016 Tarihinde Edirne’de gerçekleştirilmiştir.

Üst Kurul Toplantısının gündemini, 9 Kasım 2015 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve TÜB’ ün 2015-2017 yılları arasındaki faaliyetler kapsayan 7. Alt Kurul Çalıştayında ele alınan konular oluşturmuştur.

TÜB faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere, TÜB üyesi Üniversite Akademisyen ve İdari personellerinden oluşan 13 farklı Çalışma Grubu Bulunmaktadır: UZEM Lisansüstü, Sosyoekonomik Kalkınma,  Sosyal Kültürel ve Spor, Sağlık Bilimleri, Proje, Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Laboratuvar, Kütüphane, TÜB Kataloğu, Dünya Ayçiçeği Kongresi, II. Balkan Tarım Kongresi ve Balkan Spor Oyunları Çalışma Grubu.

TÜB Üyesi Üniversite Rektörleri, Çalışma Grupları tarafında önerilen faaliyetleri ayrıntılı olarak ele almıştır. Bir sonraki Üst Kurul toplantının Şubat 2016’da Kırklareli Üniversitesinde yapılmasına karar vermişlerdir.

TÜB toplantı üst kurul