Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/11/2015 11:33:20 - 21/11/2015 11:33:20 - 12158 Okunma

Üniversitemiz ile Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında “Evde Bakım Hizmeti Modeli’nden Yararlanan Engelli, Bakıcı ve Ailelerine Hizmet Verilmesi” İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda 20 Kasım 2015 Cuma günü gerçekleştirilen törende iş birliği protokolünün imzaları; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice MALKOÇ ÇETİN tarafından atıldı.

Proje, Üniversitemiz Yaşlı Bakımı Bölümü ile Hemşirelik Bölümü öğrencilerin projede etkin bir şekilde görev alacak olması dolayısıyla “Genç Şefkat” Projesi olarak da adlandırıldı. Proje sonucunda engellilerin yaşam kalitelerinin arttırılması, bakıcılarının engelli bakımı konusunda bilgilendirilmesi, verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve Üniversitemiz öğrencilerinin profesyonel çalışma yoluyla sorumluluk bilinci ve toplumsal hassasiyet kazanmaları hedefleniyor.  

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, kurumlar arası işbirliğinin önemini ifade ederek, şunları kaydetti: “İnsanlara, İlimize, Bölgemize, ve Ülkemize hizmet etmekten dolayı son derece mutluyuz. Engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yardım konusunda işbirliği yapacağız. Üniversitemizin hem öğrencileri hem de öğretim görevlileri el ele vererek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müz ile birlikte “Engelli Evde Bakım Hizmeti” hususunda bir faaliyet yürütecekler. Bu faaliyet sayesinde öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimiz hem yerinde uygulama yapmış olacaklar hem de engellilere ve ailelerine destek verecekler. Böylece Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzün bir faaliyeti daha zenginleşmiş olacak. Ben, bu işbirliği protokolünün çok faydalı olacağına inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da değişik alanlarda işbirliklerimizin devam etmesini temenni ediyorum.”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice MALKOÇ ÇETİN ise, bir üniversitenin bulunduğu şehre neler kazandırabileceği noktasında Kırklareli Üniversitesi ile birlikte başarılı çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. ÇETİN, konuşmasında 1700’den fazla kişiye engelli evde bakım ücreti verdiklerini dile getirerek; “Bu verdiğimiz ücretlerin yerinde kullanılıp kullanılmadığını denetlemeye gittiğimizde bazı sıkıntılar gördük. Bu ailelerin desteklenmeye, bilgilendirilmeye ihtiyaçlarının bulunduğunu müşahede ettik. Bunu nereden sağlayabiliriz diye arayışa girdiğimizde de Yaşlı Bakımı ve Hemşirelik Bölümü hocalarımız bizlere rehberlik ettiler ve çok güzel bir proje ortaya koyduk. Başarılı bir faaliyet yapacağımızı düşünüyorum. İnşallah sonucunda hepimizin kazandığı bir proje olacak. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.  

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ali KARAKOÇ ise, Kırklareli Üniversitesi Yaşlı Bakımı Bölümü’nün 65 yaş üstü engellilere, Hemşirelik Bölümünün de 65 yaş altı engellilere evde bakım hizmeti vereceğini belirterek; “Protokol, 2015 yılı için Aralık ayını kapsayacak, 2016 yılında ise Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 30’ar öğrenci ile birlikte ev ziyaretleri yapılması şeklinde gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

genç şefkat projesi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.