Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/12/2015 12:58:08 - 04/12/2015 12:58:08 - 10121 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, Makedonya Gostivar A. Banisa Genç Kalemler Derneği’nde Balkanlar’da Türk Kültürünün Dünü Bugünü ve Yarını konulu bir konferans verdi. 

 

 

 

Üç ana bölümde sunulan konferansta, Osmanlı öncesi, Osmanlı dönemi ve Osmanlı sonrasında Balkanlar’da Türk varlığıyla ilgili temel konular, özlü bir şekilde anlatıldı. Hususiyetle “var” ve “ban” kelimelerinin kökeni ve Gostivar ve Banisa yerleşim yerlerinin kökeniyle ilgili somut bilgi ve akıl yürütmeler, konferansa katılan Balkan Türkleri tarafından ilgiyle dinlendi. Ayrıca hem Makedonya’da hem de Balkanlar’da tahrip olmuş ya da zamanla yok olmuş Türk mimarisine ait eserlerin en azından hafızalarda korunmasının önemi üzerinde duruldu. Konferans sonunda Balkanlar’daki bu konuyla ilgili son gelişmeler hakkında katılımcılar bilgilendirilirken konferansa katılan gençlere birçok kitap tavsiyesinde de bulunuldu. Balkanlar’da Türk varlığı ile ilgili yöneltilen sorulara da açıklık getirildi. 

 

Konferansa Makedonya’da görev yapan Türkoloji Hocaları, Genç Kalemler Derneği Yoneticileri, öretmenler, Gostivar Belediye Meclis Üyesi Oktay ÇAKO, Türk Demokrat Partisi Şube Baskanı Zekeriya HASİP, Aşağı Banisa Köyü Muhtarı Nasir HASİP ve gençler katıldı.

 

Konferansın sonunda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Genç Kalemler Derneği Başkanı Onur ABDİ, Genç Kalemler Derneği’nin bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da halkın bilinçlenmesi için benzer faydalı programları düzenlemeye devam edeceğini kaydetti. Verdiği konferans için Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’a teşekkür etti. 

 

 

Balkanlar'da Türk Kültürü konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.