Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/12/2015 13:57:03 - 09/12/2015 13:57:03 - 13708 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Trakya Turizm Panel”i serisinin altıncısı gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen paneli; Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ,  Kırklareli İl Protokolü, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler dinledi.

Başkanlığını Üniversitemiz Turizm Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kemal TURAN’ın yaptığı panele; Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güney Çetin GÜRKAN, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Tur Eski Genel Müdürü Beste EMRE GÜNGÖR, Trakya Kalkınma Ajansı Proje İzleme Değerlendirme Birimi Uzmanı Necmi GÜNDÜZ ve Trakyagezi.com İnternet Sitesinin Sahibi Dinçer ALABAŞOĞLU konuşmacı olarak katıldı.  

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, geleneksel hale getirilen “Trakya Turizm Panel”inin Trakya bölgesinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Turizmin gelişmesi için öncelikle bölgenin özelliklerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ, “Kırklareli Üniversitesi olarak turizmin gelişmesi ve Trakya bölgesinin tanıtılması için büyük çaba harcıyoruz. Çeşitli projeler hazırlıyoruz. Bu projelerin hayata geçmesini ümit ediyoruz. Elbette ki ortaya konulan bu emeğin karşılığını alacağız” ifadelerini kullandı.

Panel Başkanı Prof. Dr. Kemal TURAN, turizmin ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan ve hızla büyümeye devam eden bir sektör olduğunu belirtti. Turizmin dünya ekonomisinde petrokimya ve otomotiv sektöründen sonra en çok gelir getiren sektör haline geldiğini de ifade eden Prof. Dr. TURAN, dünya turizminde yılda 1.3 trilyon dolar para harcandığını ve Ülkemizin de bunda önemli paya sahip olduğunu vurguladı.

Panelin ilk konuşmacısı Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güney ÇETİN GÜRKAN; Trakya’nın özelliklerinden faydalanılarak, ağaçlar arasında teknolojiden bağımsız oteller inşa edilebileceğini dile getirdi. Panelin ikinci konuşmacısı TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Tur Genel Müdürü Beste EMRE GÜNGÖR ise; Turizmi geliştirmek adına bu tür panellerin düzenlenmesinin Trakya bölgesine ve öğrencilere önemli katkılar sunacağını, aynı zamanda panellerin devam ettirilmesi gerektiğini aktardı. Üçüncü konuşmacı Trakya Kalkınma Ajansı Proje İzleme Değerlendirme Birimi Uzmanı Necmi GÜNDÜZ de; Longoz ormanları gibi önemli bir turizm yerinin daha iyi değerlendirilmesiyle birlikte turist sayısında ciddi artışlar yakalanabileceğine değinerek, sosyal medyanın bu alanda etkili bir şekilde kullanılabileceğini ifade etti.  Son konuşmacı Trakyagezi.com internet sitesinin sahibi Dinçer ALABAŞOĞLU da; kendi sitelerinden Trakya bölgesinde gezilebilecek yerleri tanıtarak, bölgeye gelecek turistlere kolaylık sağlamaya çalıştıklarından bahsetti.  

Soru-cevap bölümüyle devam eden program, katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verilmesiyle tamamlandı.

“6. Geleneksel Trakya Turizm Paneli”

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.