Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/12/2015 10:14:26 - 10/12/2015 10:14:26 - 9285 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı” (EDES) kapsamında hazırlanan ve Kırklareli Valiliği aracılığı ile müracaat edilen "Kelebekler Hep Uçsun Diye" projesi, desteklenmeye değer bulunmuştur.  

Engelliler Destek Programı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılından bu yana her yıl devam eden ve yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik konusunda farkındalık yaratmayı, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir proje destek programıdır.

Yürütücülüğünü Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN'ın yapacağı proje kapsamında engellilerin evde bakım hizmetleri ile sağlık hizmetlerine erişimleri kolaylaştırılacak, biyo-psiko-sosyal rehabilitasyonu sağlanacak ve genel sağlık düzeyleri yükseltilerek yürütülecek sosyal etkinliklerle toplum duyarlılığı arttırarak toplumla bütünleşmeleri sağlanacaktır.

 "Kelebekler Hep Uçsun Diye" projesi 95.606 TL bütçe desteği ile yürütülecektir.

Sağlık Yüksekokulu Proje

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.