Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/12/2015 22:38:36 - 11/12/2015 22:38:36 - 10460 Okunma

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi GÜRSAKAL, Üniversitemizde "Dijital Akademisyen" konulu konferans verdi.  

Üniversitemiz Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (KESAM) tarafından Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen konferansı; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci dinledi.  

Konferansına akademik araştırmalarda çalışmalar yapmanın artık daha kolay hale geldiğini belirterek başlayan Prof. Dr. Necmi GÜRSAKAL, Google Alerts gibi bazı programların akademisyenlere kolaylık sağladığını söyledi.  

Google Alerts'in kişinin sekreteri gibi çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. GÜRSAKAL; “Ücretsiz olan 'Google Alerts' dünyanın neresinde olursanız olun size bilgi sunmaya devam ediyor. Sizin anahtar sözcüklerinizle ne yayınlanmışsa size mail gönderiyor. Belki de birçok akademisyen bundan habersizdir. Ancak akademik çalışmalar için kullanmaya başlandığında çok büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.

"Artık Oyun Sahası Değişti"

Akademik camianın yeniçağa ayak uydurması gerektiğini ve İngilizce ile bilgisayara hakim olmanın önemini işaret eden Prof. Dr. GÜRSAKAL; artık çim sahada değil, dijital sahada çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

GÜRSAKAL; “Dijital bir sahada çalışma yaparken, sahanın kurallarına uyarak, onun nimetlerinden faydalanmamız gerekiyor. Mesela akademisyenlerin sosyal ağda kendilerini göstermesi çok büyük fayda sağlamaktadır. Burada bulunduğunuzda daha fazla kişi sizi görebiliyor. Feedback daha kolay sağlanabiliyor. Twitter’a yazılan 140 karakterinin yanı sıra link özelliğiyle kaynağa ulaşarak, neler yazılmış bunlara ulaşabiliyoruz. Bir akademisyenin en önemli işi aramak olduğuna göre,  “evernote” gibi programları kullanmamız işlerin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. Öncelik meselesi çok önemlidir. Maalesef biz, her şeyin bir anda olması istiyoruz; ancak bu mümkün değil. Sıraya koyduğumuzda iş daha çabuk ve pratik hale gelecektir. Yüksek kaliteli ürün üretmek için verimlilik şarttır” şeklinde konuştu.   

Dijital Akademisyen Ne Yapar?

Dijital Akademisyenin birçok kolaylık sağladığının altını çizen GÜRSAKAL; Dijital Akademisyenin literatürü inceleme,  veri ile kodları bulma, başkaları ile iletişime geçme, yayınları araştırma ve değerlendirme gibi işleri rahatlıkla yapmamızı sağladığını dile getirdi.

Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, konferansı için Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi GÜRSAKAL’a teşekkür ederek, hediye takdim etti.    

dijital akademisyen klü KESAM

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.