Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/12/2015 12:56:38 - 13/12/2015 12:56:38 - 10457 Okunma

Üniversitemiz, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen öğrencilere yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu açılış programı gerçekleştirildi.

Kayalı Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, İŞKUR  İl Müdürü Hasan AKSOY, KOSGEB İl Müdürü Mahmut ÖZKAYA, akademik personel ve kursiyerler katıldı.

“Ne istediğini bilene dünya yol verir” ifadeleriyle söze başlayan Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ, verilen emeğin bir gün mutlaka karşılığının alınacağını söyledi.

Üniversite olarak ildeki bütün kuruluşlarla hep iyi ilişkiler kurma taraftarı olduklarını belirten Prof. Dr. AYKAÇ; “KOSGEB, İŞKUR gibi kuruluşlarla bu güne kadar önemli işlere imza attık. Bunlardan biride “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursudur. Bizler emek verdik. Bunun karşılığını da alıyoruz. Neticede ise çok mutlu oluyoruz. Bundan sonra da birlikte önemli işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

İŞKUR olarak işsiz insanlara iş bulmanın yanı sıra gayretli olan kişilere iş kurması için de destek sağladıklarını vurgulayan İŞKUR İl Müdürü Hasan AKSOY ise,  “2015 yılında Üniversitemiz ve KOSGEB ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla 132 erkek 153 bayan arkadaşımıza Girişimcilik Belgesi verdik. Bunların çoğu da kendi işyerini açtı. Bu bizleri mutlu ediyor. İŞKUR’dan görevli arkadaşımız öğrencilerimize gerekli bilgileri veriyor. İŞKUR’a katılarak, İŞKUR Girişimcilik Belgesini alan her kursiyere destek sağlıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ’a, KOSGEB İl Müdürü Mahmut ÖZKAYA’ya ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar DURSUN’a emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KOSGEB İl Müdürü Mahmut ÖZKAYA ise, ekonominin ve istihdamın temelini oluşmasında ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi''nin önemli bir yere sahip olduğunu aktararak, bu tür çalışmalarının devamının gelmesi için gereken özeni göstereceklerini ifade etti.

“Uygulamalı Girişimcilik” kursu açılışı programı toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.

“Uygulamalı Girişimcilik”

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.