Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/12/2015 11:51:24 - 14/12/2015 11:51:24 - 7481 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından “Muhteşem Çağın Mütevazi Çocukları: Selçuklular” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen konferansı; Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim elemanlarının yanı sıra çok sayıda öğrenci dinledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan GÖKSU ise konferansa konuşmacı olarak katıldı. 

Selçuklu devrinin muhteşem bir dönem olduğunu belirten Doç. Dr. Erhan GÖKSU, bu devirle ilgili çok az çalışma yapıldığını söyledi.

Bugünkü hadiseleri çözmek için Selçuklular döneminin iyi okunması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. GÖKSU; “Hamdullah MÜSTEVFÎ-İ KAZVÎNÎ’NİN, Tarih-i Güzîde isimli eser önemli kaynaklardan birini oluşturmaktadır. Bu eseri Selçuklu yıkıldıktan sonra kaleme almıştır. Selçuklu dönemine ait eserlerin birçoğunu Arapça ve Farsça olarak bulmak mümkündür. Kültür ve medeniyet olarak büyük bir ufuk açan Selçuklular, Osmanlı Devletine ışık tutmuştur. Selçuklu döneminde yapılan medrese eğitimleri işlevlerini tam anlamıyla yerine getirmeye başlamıştır.” şeklinde konuştu.

Konferans, Tarih Bölümü eski Başkanı Prof. Dr. Ali ÖNGÜL’ün 9 Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan GÖKSU’ya hediye takdim etmesinin ardından toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi. 

“Muhteşem Çağın Mütevazı Çocukları: Selçuklular”

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.