Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/12/2015 15:46:27 - 17/12/2015 15:46:27 - 13285 Okunma

Üniversitemiz Babaeski Meslek Yüksekokulu’nda,  Çağrı Merkezi Hizmetleri programı öğrencilerine yönelik olarak “Çağrı Merkezi Dünyasını Konuşuyoruz” başlıklı seminer düzenlendi.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı Öğretim Görevlileri Harun Bayer ve Tahsin Işık koordinatörlüğünde 16 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen seminerde Turkcell Global Bilgi Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren, çağrı merkezi sektörünün gelişim süreci ve sektördeki yenilikler konularında öğrencileri bilgilendirerek kendi iş tecrübelerini paylaştı. Turkcell Global Bilgi Müşteri İlişkileri ve Birim yöneticisi Ahmet Dikbıyık de bilgi birikimini ve tecrübelerini aktararak tavsiye ve önerilerde bulundu.

Söyleşi havasında geçen seminerde sürekli büyüyen ve kendini yenileyen bir sektör haline gelen çağrı merkezinin neden tercih edilmesi gerektiği ve çağrı merkezi dünyasının bilinmeyenleri de ele alındı.

Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren bu sektörde çalışmak isteyen öğrencilere şu mesajları iletti: “Büyüme hızı en yüksek sektörlerin başında gelen mobil sektörünü artık insanlar sağlık ve alışveriş gibi alanlarda kullanamaya başladılar. Çünkü insanlar her şeye en hızlı şekilde ulaşmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bu durum çağrı merkezi işlerimizi büyütmek için bir fırsattır.

‘Ben çağrı merkezinde iş bulabilir miyim? O kapıdan içeri girebilir miyim?’ gibi soruları düşünmek yerine kendinize daha yüksek hedefler koymalısınız. Ben de bu işe tesadüfen, müşteri temsilcisi olarak başladım; ama yıllar içerisinde bu işin bana göre bir iş olduğuna karar verdim. En başa dönmem gerekse tekrar aynı işte çalışmak isterim. Bence çağrı merkezi bölümünden mezun olan arkadaşlar şunları düşünmeli: Benim kariyer hareketlerim nasıl olmalı? Nasıl yükselmeliyim? Bunun için neler yapmalıyım? Biz de içeri giren birinin duruşuna, konuşmasına, satış hizmeti varsa ikna kabiliyetine, kendini ifade etme şekline bakılıyor.”

“Sıkça karşılaştığımız sorulardan biri de çağrı merkezlerinde sadece müşteri temsilcileri mi var? Hayır. Bir çok departman bulunuyor. Yaklaşık 15-20 kişiyi yöneten takım liderleri var. Takım yöneticilerinin üstünde de birim yöneticileri var. Onun üstünde operasyon müdürü bulunuyor. Sonrası direktör ve genel müdür olarak devam ediyor. Mümkün olduğunca içeriden büyüme hareketlerini destekleyen bir şirketiz. Bunların dışında kariyer planlama departmanı, eğitim departmanı, teknoloji departmanı, finans, planlama departmanı gibi daha birçok departmandan söz edebiliriz. Çağrı merkezi dendiğinde aklınıza sadece kulağında kulaklıkla çalışan biri geliyor; ama arkada kocaman bir dünya var. Çağrı merkezini yönetirken tüm departmanlarla ekip halinde yönetiyoruz.”

Konuşmaların ardından, katkılarından ötürü Turkcell Global Bilgi Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren'e Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çiçek, teşekkür ederek hediyesini takdim etti. Turkcell Global Bilgi Müşteri İlişkileri ve Birim Yöneticisi Ahmet Dikbıyık' a da iş dünyası ile ilgili bilgi paylaşımı ve katkılarından ötürü Çağrı Merkezi Hizmetleri Program Koordinatörü Öğr. Gör. Harun Bayer teşekkürlerini ileterek hediyesini sundu.

Çağrı Merkezi Babaeski MYO

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.