Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/12/2015 17:06:29 - 18/12/2015 17:06:29 - 11854 Okunma

Üniversitemiz, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen öğrencilere yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu kapanış programı gerçekleştirildi.

Kayalı Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy, KOSGEB İl Müdürlüğü Uzman Yard. Tuba Yaşar, akademik personel ve kursiyerler katıldı.

 “Özen yoksa ödül de yoktur” ifadeleriyle söze başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç; yapılan işe ne kadar özen gösterilirse elde edilecek sonucun da o kadar başarılı olacağını söyledi.

Üniversite olarak ildeki bütün kuruluşlarla iyi ilişkiler içinde olduklarını belirten Prof. Dr. Aykaç; “KOSGEB, İŞKUR gibi kuruluşlarla bu güne kadar önemli işlere imza attık. Bunlardan biri de “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursudur. Bizler emek verdik. Bunun karşılığını da alıyoruz. Kişi özenle dikkatle işine sarılıyorsa bunun sonucunu da mutlaka alacaktır. İki noktaya dikkat etmek gerekmektedir. Bunlar; geçici olan menfaatler mi yoksa kalıcı olan kazançlar mı? Menfaatler kaybolup gider ancak uzun vadeli olan kazançlar bütün insanlığın faydasınadır. Neyi ortaya koyduk? Sonucunda neyi elde ettik? Bu prensiple hareket ederek, başarıyı yakalamamız gerekir.” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy ise, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu kapanış programını başarılı bir şekilde tamamlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Müdür Aksoy; “Genç İş Başı Eğitim Programı’yla birçok işsiz, iş bulma imkânı bulmuştur. Bu çalışma hem iş isteyene hem de işverene büyük avantaj sağlamaktadır. Bizim kurumumuza başvuran kişilere günde 4-5 saatlik bir çalışma ile ayda 1000 lira kazanma imkânı sunuyoruz. Ancak en önemli şartımız, gittiğiniz işyerinin en az iki sigortalı çalışanının olmasıdır. İşyerine herhangi bir maliyet olmadan İŞKUR maliyeti karşılamaktadır. Bu program 2015’te 6 ay sürdü. Önümüzdeki yıllarda da bu süre artabilir.” şeklinde konuştu.

KOSGEB İl Müdürlüğü Uzman Yard. Tuba Yaşar da eğitimini tamamlayan kursiyerlere hayırlı olsun dileklerini ileterek, bu tür çalışmaların devamının gelmesi için gereken özeni göstereceklerini ifade etti.

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu kapanış programı, kursiyerlere hediye verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” Kursu Kapanış Programı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.