Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/12/2015 10:51:26 - 25/12/2015 10:51:26 - 7520 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Türk Kültür Coğrafyası Olarak Balkanlar" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Bülent Bayram, akademik personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Türkiye coğrafyasının, dünyanın en stratejik coğrafyası olduğunu söyledi.

Türk milleti ve tarihi için Balkanlar'ın önemine değinen Prof. Dr. Günşen, "Balkanlar Türk milleti, Türk tarihi, Türk kültürü ve medeniyetleri, özellikle de Türkoloji için Anadolu ve Orta Asya kadar önemli bir coğrafyadır. Bu kesinlikle unutulmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Milletin Kaderini, Üzerinde Yaşadığı Coğrafya Belirler

Toplumların sağlam adımlar atabilmeleri için tarihlerini iyi bilmeleri ve öğrenmeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Günşen, Türkiye'nin de tarihini iyi bilerek adımlar attığını kaydetti.

Türkiye'nin çok zengin bir tarihinin olduğunu dile getiren Prof. Dr. Günşen şunları kaydetti; "Eğer bugün ve yarınlarımızı iyi planlamak ve sağlam adımlarla yolumuza devam etmek istiyorsak, mutlaka tarihimizi öğrenmek zorundayız. Türkiye coğrafyası, dünyanın en stratejik coğrafyasıdır. Bu nedenle Rusya gibi tüm dünyanın gözü Türkiye'de. Bu coğrafya, önemli bir coğrafya. Türkiye, dünyanın merkezinde yer alıyor. Anadolu coğrafyasına hâkim olan bir devlet, siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri büyümesini gerçekleştirdiğinde, her an tarihin ona sunacağı imkânları iyi değerlendirirse, bir cihan siyaseti güdebilir, dünya siyasetinde söz sahibi hatta dünya lideri olabilir. Biz; Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar'ın ortasında yer alan bir coğrafyayız. Bu coğrafyaya hâkim olan bir millet, her an dünya siyasetinde gücünü hissettirebilir."

 

Konferans; Prof. Dr. Günşen’e plaket takdim edilmesiyle sona erdi. 

"Türk Kültür Coğrafyası Olarak Balkanlar" Başlıklı Konferans Düzenlendi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.