Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/12/2015 11:17:16 - 30/12/2015 11:17:16 - 12504 Okunma

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişleri Bölümü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından “Kariyer Söyleşi” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender Gümüş, Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ramazan Tiyek, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Taliphan Kıymaz, sendikaların hangi stratejileri seçeceği ve ne şekilde uygulanacağı her ülkenin kurumsal özelliklerine bağlı olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Kıymaz, “Ülkelerin benimsedikleri refah rejimleri, sosyal koruma sistemleri ve ekonomik özellikler sendikal yapının güçlenmesinde göz önüne alınması gereken önemli bir etkendir. Sendikal yapının geleceği sendikaların içerisinde yer aldığı yapısal koşulların özelliklerine uygun makro düzeyde bir baskı grubu olarak ekonomik ve toplumsal yaşamda belirleyicilik taşımalarına bağlı olarak değişecektir. Sendikacılığın geleceği, mikro düzeyde örgütlenme stratejilerinden, makro düzeyde ekonomik ve sosyal kararların alınma süreçlerine katılımı artırmada yenilikçi stratejiler geliştirmelerine bağlıdır. Günümüz sendikal hareketinin geleceği, sendikaların geleneksel faaliyet alanı olan ücret ve çalışma süreleri gibi çalışma koşullarının korunması ve düzenlenmesi kadar, işgücünün eğitimi, aktif işgücü piyasaları ve uyuşmazlık yönetimi gibi örgütlü/örgütsüz tüm işgücü gruplarını ilgilendiren konuları da kapsayıcı şekilde bir sendikal anlayışı geliştirebilmesine bağlıdır.” ifadelerini kullandı.

Kariyer planlamada sosyal medya kullanımının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Türk Metal Sendikası Kurumsal İletişim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen ise, birçok insanın sosyal medyayı iş bulmak için kullanıldığını dile getirdi.

Günümüzde iş bulmak için rekabet ortamının daha zor hale geldiğini aktaran İletişim Sorumlusu Şen şunları kaydetti; “Sosyal medya kullanımına dikkat edilmelidir. İş başvurusunda bulunduğunuz şirket, kişinin kullandığı sosyal medyayı incelemektedir. Sosyal medyadaki mesajlara, fotoğraflara, videolara, siyasi konulara ve toplumsal tepkilere sebep olabilecek paylaşımlardan kaçınmak gerekir. İş aramak ve kariyer planlarınız için Linkedinden faydalanabilirsiniz. Linkedin kullanıcıların profesyonel anlamda iş ve kariyer ortamında paylaşımlarının bulunduğu bir sosyal sitedir. Linkedin, iş ve kariyer fırsatları dışında Bilgi Teknolojisi'ne de büyük katkı sağlamaktadır. Birçok kurum, kuruluş, şirket ve firma linkedine üye olduğu için iletişime geçmeniz daha kolay olacaktır.”

Konferans, MYO Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Gümüş ve Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Tiyek’in katılımcılara plaket takdim etmesiyle sona erdi.

“Kariyer Söyleşi” Başlıklı Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.