Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/01/2016 12:10:07 - 20/01/2016 12:10:07 - 13048 Okunma

“Kariyer Hizmetleri Sunumunda Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli” teknik destek projesi kapsamında; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ecorys’in Turkey firmasının Genel Müdürü Berk Babila, Takım Lideri David Pearson ve proje uzmanlarından oluşan heyet, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ı ziyaret etti.

Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı” kapsamında Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilmekte olan “Kariyer Hizmetleri Sunumunda Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli” teknik destek projesi uygulamasının 7 Ocak 2016 tarihi itibariyle resmen başladığı belirtilerek, projeyle üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde faaliyet gösterecek kariyer merkezlerinin kurulması suretiyle gençlerin iş hayatına geçişinin kolaylaştırılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Bu amaçla Üniversitemiz, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi paydaşlığında yürütülecek olan projede çeşitli firmaların iş elemanı temini ihtiyaçları ile üniversite öğrencileri ve mezunlarının kariyer gelişimi ile istihdam alanında bir yazılım portalı oluşturulmasına yönelik veri derleme, depolama ve etüt çalışması yapılacağı dile getirildi. Önümüzdeki günlerde bölge üniversiteleri ile işbirliği içerisinde projenin başlangıç faaliyetlerinin planlanarak, Şubat ayı içerisinde saha faaliyetlerinin aktif olarak hayata geçirilmesinin düşünüldüğü kaydedildi.

Ziyarette, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Müdürü Doç. Dr. Neziha Musaoğlu da hazır bulundu.

Trakya Kalkınma Ajansı'ndan Ortaklık Projesi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.