Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/01/2016 11:12:21 - 25/01/2016 11:12:21 - 12205 Okunma

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Demirköy İlçesi’ne bağlı Hamdibey ve Sislioba köylerinde ikamet eden 30 kişilik kadın grubuna, kırsal turizmin gelişmesine sunabilecekleri katkılar üzerine toplam 56 saatlik eğitim verildi.

Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından verilen eğitimler sayesinde Demirköy Halk Eğitim Merkezi’nde buluşan Hamdibey ve Sislioba köylüleri diksiyon ve etkili konuşmadan iletişim ve beden diline, stres yönetiminden pazarlama tekniklerine çok sayıda konuda bilgi sahibi oldular. Eğitimlerin son gününde yaptıkları yöresel yemekleri eğitmenler ve halk eğitim merkezi çalışanlarının beğenisine sunan kursiyerler bu eğitimlerden sonra köylerine gelecek konuklara çok daha farklı yaklaşacaklarını belirttiler.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun, üniversite olarak ilin her köşesine ulaşma ve eğitim ihtiyacını giderme konusunda büyük gayret içerisinde olduklarını söyledi.

Bahtiyar Dursun, “Eğitimler aracılığıyla yalnızca üniversite sınavından geçerek kendilerine gelen öğrencilere değil, Kırklareli’nin yerli halkına da ulaşma imkânı buluyoruz. Eğitimde emeği geçen DEKAT Derneği’ne, projenin koordinatörlüğünü üstlenen Demirköy Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Nükhet Çilenti Türkay’a ve eğitimlerde görev almayı kabul eden Üniversitemiz öğretim görevlileri ve öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Bu tür projelere desteklerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Proje koordinatörü Nükhet Çilenti Türkay ise kırsal kalkınmanın önemine değinerek köyden kente göçünün herkes için zorlayıcı bir süreç olduğunu ifade etti. Turizm gibi bir sektörden kırsal bölgelerde yaşayanların da kazanç elde etmesi gerektiğini vurgulayan Türkay, özellikle kadınların bu konuda kendilerini geliştirmeye çok açık olduklarını ve bu tarz çalışmalarla teşvik edilmelerinin önemli olduğunu dile getirdi.

Eğitim proğramı, Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAT) ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edildi.   

Kırsal Turizm Eğitimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.