18/08/2014 16:32:02 - 18/08/2014 16:32:02 - 13171 Okunma

Sevgili öğrenci kardeşlerim,

Sizi yürekten tebrik ediyor ve Üniversitemize hoş geldiniz diyorum. Her alanda sağladığımız gelişmeler ve ilerlemeler sonucunda kendinden daha emin ve standartları yüksek bir üniversite olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak olan Kırklareli Üniversitesi sizlerin de katılmasıyla bir kat daha güçlenmiştir.

Üniversiteye adım atmakla aynı zamanda hayatınız için önemli bir kilometre taşını da işaretlemiş oluyorsunuz. Hayat boyu yararlanacağınız beşeri sermaye özellikleriniz, keşfedeceğiniz yetenekleriniz ve yetkinlikleriniz için üniversite yılları bir fidelik görevi yerine getirecektir. Kaliteli ve bol ürün hasat etmek için çaba harcamak ve alın teri dökmek gerekir.

Azimle, irade ile ve kararlılıkla işinize dört elle sarılıp kendinizi her alanda geliştirmeye adayabilirseniz hedeflerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Nereye gideceğini bilene bütün dünyanın yol vereceği gerçeğinden hareketle, yüksek hedefler yazıp bu doğrultuda çalışmak, hayatı adım adım yaşamaktır. Picasso’nun “Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir” sözünü ilke edinerek hedeflerinizi yıldızlara yazmalısınız. Yıldızlara ulaşamasanız da yükseleceğiniz kesindir.

Hayalleri gerçekleştirmenin ve yüksek başarılara erişmenin en güzel dönemi olan üniversite yılları, her öğrenci için yeni keşiflere çıkmanın, yetenek ve yetkinlikleri kazanmanın, özgürce düşünüp analiz yapmanın ve sorun çözme gücünü artırmanın fırsatlarını da ifade etmektedir. Kırklareli Üniversitesi olarak bizim esas gayemiz, en zengin ve her alanda çeşitlenmiş fırsatları size sunmaktır. Üniversitemizdeki eğitim yılının sonunda başarı ile mezun olup hayat boyu tüm fırsatlardan yararlanabilecek bilgi, tecrübe, yetenek ve yetkinliklere sahip olmanız bizim en büyük idealimizdir.

Güzel ülkemizin farklı yerlerinden ve yurtdışından gelen ve üniversitemizde eğitim-öğretim görecek öğrencilerimizi sevgiyle bağrımıza basıyoruz. Tüm akademik ve idari personelimizle sizlere bir aile sıcaklığı ortamı sunmak ve her alanda size destek olmak temel ilkemizdir.

Sizlere güzel bir gelecek fırsatı sunmak ve aynı zamanda ülkemiz için daha iyi bir gelecek inşa etmek için tüm paydaşlarımızla büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bundan sonra da gayretlerimizi sürdüreceğiz.

Sizler de başarılı ve verimli bir üniversite eğitimi için disiplinli, programlı ve devamlı şekilde çalışarak özgüveni yüksek, analiz gücü gelişmiş insani değerleri ve erdemleri kristalize olmuş üniversite öğrencileri olarak kendinize, ailenize, toplumunuza, ülkenize ve tüm insanlığa adaletin, kardeşliğin, hoşgörünün, barışın, refahın ve verimliliğin sunulmasına katkı sağlamak için azim ve sabırla çalışacaksınız.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki tüm yeni gelişmelerin yanı sıra, sosyal ve kültürel faaliyetlerin çeşitlenmesi ve zenginleşmesi dikkate alınarak uzun vadeli ihtiyaçlara da cevap verecek şekilde planlanan yeni ve modern Kayalı Kampüsümüz, sizlere bu eğitim-öğretim yılında daha iyi hizmet verecek hale gelmiştir. Daha kaliteli eğitim-öğretim sunmak için sürekli ve emin adımlarla ilerleyen üniversitemiz 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yeni kampüsümüzde, yenilikleri takip etmede, sanat, spor ve kültürel faaliyetlere katılmada daha büyük ve yeni fırsatlar sunmaktadır. Aynı zamanda zenginleşen akademik kadromuzla da sizlere eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleriyle bilginin üretilmesinde, yayılmasında, uygulanmasında dünya standartlarında bir eğitim-öğretim hizmeti sunmak için sürekli çaba gösteriyoruz.

Üstün bir başarı göstererek Kırklareli Üniversitesi’ni seçtiğiniz için sizleri kutluyor ve ailelerinizin duyduğu gurur ve sevinci sizlerle paylaşıyorum. Bu vesile ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başarı dolu geçmesini diliyor, sağlık ve mutluluk içinde mezuniyet sevincini yaşayacağınız günü de birlikte görmeyi temenni ediyorum. Üniversitemizin barış, hoşgörü ve kardeşliğin hakim olduğu huzur ortamında görüşmek, başarı ve güzellikleri birlikte paylaşarak yaşamak dileğiyle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ

Rektor Mesaj