23/02/2016 13:24:30 - 23/02/2016 13:24:30 - 9372 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi  Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Hünerli, Ukrayna Gagauzları önderleriyle birlikte Gagauz  Yeri Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah’ı makamında ziyaret etti. Ukrayna Gagauz Birliği  Başkanı Vasily Kelioglu,  Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğretim  üyeleri Doç. Dr. Tudora Arnaut ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Hünerli’nin de içinde bulunduğu heyet geçtiğimiz hafta Moldova içindeki Gagauz Yeri’ndeydiler. Gagauzların problemlerinin konuşulduğu toplantıda, 2017 yılında Ukrayna Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi’nde açılacak olan Gagauzca bölümü de ele alındı. Türkoloji Bölümü bünyesinde açılacak Gagauzca Birimi’nde Gagauz dili ve edebiyatı öğretilecek, Ukrain Dili ve Rusça’ya ve bu dillerden Gagauz diline çeviriler yapılacak. Taras Şevçenko Üniversitesi’nde açılacak Gagauz Dili Birimi, dünyada ikinci Ukrayna’da bir ilk olacak.

Ayrıca heyet Komrat Devlet Üniversitesi’nin 25. Yılı adına düzenlenen Uluslararası Sempozya’da da birer sunum yaptılar.

Ukrayna ziyaret